Elkezdem...
PROCI: A linux 386-tól kezdve műxik, legalább egy P133-at ajánlok, ha nem akarsz megőszülni a gép mellett és ha még szeretnél is valamit csinálni tudom ajánlani az AMD-t(price/performance).
RrrrrAM: 32 mega min., de ha sok mindenfélét szeretnél csinálni, akkor vagy 128mega is elég. nem hiszem, hogy kell a fél giga, mert te nem 7 felhasználót szolgálsz ki X terminálokkal, nem Oracle/SQL cuccokat futtatsz és nem internetet szolgáltatsz, de ha akarod, akkor nyugodtan.
HáDéDé: ez mindig kevés, lehetne modjuk 6x80GB - de egy néhány hónap alatt ez is betelne. A lényeg: legyen gyors: 7,2 v 10k; sok cache: min 2MB. Ennek a kritériumnak ma már bármelyik U66 v U100 lemez megfelel.
Vid.kárty.: 16 mega RAM-ja legyen legalább S3(?),TNT2-ATI-Matrox(rulez!). Videókimenet általában életrekelthető, sőt a TNTlike kártyák videóbemenete is szokott működni.
hANGkÁRTYA: Adlib-TurtleBeach-ig minden. De az igazi a lájv és társai.
Modem: külső az igazi, de szerintem bármelyik adatátvitelre bírható egy kis bütyköléssel.
! ! ! F O N T O S ! ! !
Felejtsd el a Win drájvereit, meg a márkákat. Ha tudod milyen chip van a kütyüdben, akkor már félig nyertél. Ha vásárlás előtt állsz, nézd meg egy linux-ot használónál, vagy a NETen a 2.2.19-es kernelt. Ezt érdemes használni, mert stabil és egyszerűbb konfigolni, mint a 2.4.x vonalat.
???RÁADÁS???
Példának a konfigom: Tomato PM-133, Duron750, 128MB RAM, 10GB WD U66, CD, Matrox Millenium G200+8M, SB Live!, 3COM USR 56k külső modem. 17" monitor+bill+egér+(nincsfloppymertminek?)
Én nem nagyon játszom, de minden elfutkározik rendesen és nincs gond a vassal.
Minden jót!
Bla