akashi Creative Commons License 2001.07.04 0 0 336
Sziasztok.

Lerágott csont, de ugy látszik ujból divat lett. Beálltam egy kúthoz (nem lényeg melyik) és szokásosan tankolok. Mindig 2000-ért szoktam tankolni, mert igy tudom nagyjából lemérni a fogyasztásomat és nincs cécó a fizetésnél.(Bankkártya, Mol kártya pontok, áfás számla stb...Ha ilyen alak tankol előttem és látom hogy a 2 pénztárból csak 1 müködik és a többi kutas csak olvasgat, felmegy bennem a pumpa. Legalább 5 perc 1 ember.)
Ha 1995 forintért tankolok a nő simán visszaad 3 ezret egy 5-ösből, de ma 1 forinttal átugrott az óra, és a nő rezzenéstelen szemmel kijelentette hogy kétezeregy forint. Gondolkodtam hogy adja e neki 10 ezrest és kiszámoltatom vele a visszajárót, de nem tettem. Kivettem 1 forintot és odadobtam a pultra. Azt sem értem hogy miért van az mikor pl. 1998 ért tankolok, és visszaakasztom a pisztolyt fizetésnél miért lesz belőle 2001 forint? Pedig a blokkot is elkértem már egyszer csak ugy megnézni, hogy nem más tankolását fizettetik e velem , de nem. Magától számlál a kut akkor is ha már vissza van akasztva a pisztoly???
Szóval nem az 1 forintom van a hangsúly hanem azon hogy általában CSAK felfelé kerekitenek. Én eladó vagyok, de nekem nem szokásom pár forint miatt szarakodni, ha a vevőmnek nincs egy 10-ese. Ugyis jön legközelebb és általában nem felejtik el.

Venom, én is észrevettem ezt a jelenséget, egy garantáltan 3 literes kannával. (Én mértem le otthon egy hivatalos mérőedénnyel)3 lityi helyett 3,4 liter jött ki. Eléggé durva.
Amugy is bazi drága a benzin (hiába csökkentik most és ajnározzák hogy megint olcsóbb lett, ugyis felemelik) Legalább ne verjék át a fejünket.

Na ennyi.

Akashi