Sickboy Creative Commons License 2001.07.04 0 0 topiknyitó
Egyszer voltam, hol nem voltam egy keresztény zenészekből álló körben, ahol épp egy nagy koncert szervezésébe fogtunk bele.
Felmerült, hogy a legnagyobb támogatást úgy lehetne megszerezni a koncerthez, ha megnyerjük az ügynek a keresztény gyülekezetek vezetőit. Aztán ebből nem lett semmi, mondván, nem lehet ezeket az embereket igazán megközelíteni, túlmisztifikált szerepük van az Egyházban. Az emberek csodálják őket, rajonganak értük, szinte tévedhetetlennek hiszik mindegyiküket. Vannak olyan gyülekezeti tagok, akik már-már az életüket adnák a "Pásztorért!"

A téma tehát: mennyire igaz ez? Valóban túldimenzionáltak az érzelmek velük kapcsolatban? Mennyire az ő hibájuk ez? Hogy lehetne fékezni? Meg lehet mondani egy vezetőnek a hibáit?

És egy másik dolog: ha egy gyülekezet vezetése valami alapvető dolgot elhibáz, mondjuk egy rossz látásra egész birodalmat épít fel... vagy ilyen megtörténhet egyáltalán? Isten hagyja, hogy egy egész közösség egy ember hibája miatt félremenjen?

Remélem érthető a téma.

AMI NEM TÉMA: NÉMETH SÁNDOR ÉS A HIT GYÜLEKEZETE!!! Ez a topic NEM elsősorban róla szól! Erre ott a többi dühöngő szoba, az ilyesféle érzelmeket tessék ott kiélni! Ezt komolyan kérem!