lues Creative Commons License 2001.07.02 0 0 77
Kedves Szykla!

Engedd meg, hogy gratuláljak ehhez a sorhoz: "az MTA hatalmi eszközökkel aljas módon megakadályozza", mármint a dolgok kiderülését.
Ez igen. Beletrafáltál. Napi politikai aktualitást vinni a dologba, ez igen, ez aztán pártatlanul tudományos megközelítés.
Olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy érthetetlen az, hogy ugyanaz az amerikai szakértői intézet két egymással ellentétes állásfoglalást ad ki. Ez Morvai-Kiszely kettős kedvenc érve mostanában. Nézzük:
1./ Az ún. első véleményt nem szakértők adták ki, hanem 4 személy, akik a helyszínen rögzítették adataikat.
2./ A második "véleményt" amerikai kutatók írták le, mégpedig levél formájában. Ebben a levélben értesítették Marshal Miklós akkori főpolgármester-helyettest, hogy morfológiai alapú vizsgálatokkal Petőfi testi jegyeinek megfelelő csontvázat kaptak Morvaiéktól. Levelükben a DNS-vizsgálati eljárások elvégzését is szükségesnek vélték, lévén döntő bizonyítékot csak ezek a vizsgálatok szolgáltathatnak. A levél a Cleveland Clinik Foundation név alatt íródott, amelynek szóvívője Mr. McMahon úr volt.
3./ A harmadik vélemény az egyetlen, amit hiteles szakértői véleménynek lehet tekinteni. Ebben a nemre vonatkozó DNS-vizsgálatok eredményeit közlik, mégpedig ugyanazon aláírók, akik a kettes számú eredményt. Az eredmény: a csontváz nő.

Tehát: Az első helyszíni vizsgálatok után az Amerikába vitt csontokat ottani szakértők megvizsgálják. Vélelmezik a csontváz azonosságát Petőfi földi maradványaival. De korrekt kutatóként elvégzik a nem DNS-alapú meghatározását. Az eredmény nő. Ezt hivatalos formában is közlik, a korábbi vélelmezések így tárgytalanok.
Ez Amerika, mégpedig az Amerikai Védelmi Erők Patológiai Intézetének DNS laboratóriuma.
Bizony, kedves Szykla, így van ez. Te benyelted a Kiszely-féle békát, de még nem szégyen kiköpni. Az amcsik is megtették...