0) "alakúlt" - ennél sokkal egyszerűbb a probléma, egyszerűen a gépelésből adódik, mégpedig az ékezetes/nem ékezetes betűknél. Sokszor előfordul, hogy pl. meg helyett még-et írok, vagy volt már, hogy adat helyett "ádát" vagy "édét" lett. Angol a billentyűzetem, nincsenek rányomva az ékezetes betűk, és valamilyen oknál fogva (talán tudat alatti túlzott koncentráció az ékezetes betűk helyére) így jön a kezemre. Elég gyorsan gépelek, így inkább az a meglepő, hogy ilyen kevés ilyen jellegű hibát vétek egy helyesírás-ellenőrző progi nélkül.
1) persze, hogyne.... Szóval amit egy magyar ember 5-6 kupica házi pálinka után összehord a kocsmában az echte magyar, még ha nem is fetreng a saját hányásában. Bocs, de nekem a szögedi beszéd ugyanúgy magyartalan mint egy fővárosi "a a a a a a a" mondat. Van aki csak így tudja kifejezni magát (nem Mashra gondolok, tök általánosan beszélünk), megérteni megértem, mivel az általam is ismert nyelv szavaiból állít elő mondatokat, de ettől még nem mondom, hogy a mindenit, de szépen beszéled ezt a nyelvet. Nem állítom, hogy én a tökéletes magyart használom, nekem is jópárszor felhívták a figyelmemet általam elkövetett hibákra (pl. igeragozás), amit én nem tartottam hibának, de az ezzel fűszerezett mondataim nagyon nevetségesek voltak.
2) nagyon jól tudom mi az a névelőzés, mint írtam sokat nevettem az ilyeneken. Attől mert használják még nem jelenti azt, hogy egy nyelvi lexikonban is ez fog visszaköszönni. A magyartalanságnak több szintje is van, ez nem olyan dúrva.
3) Szerencsére nem olyan szürke az irodalom, mint ahogy azt a nyugatiak elképzelik. A nyelvészet egzakt tudomány? Akkor már biztos hallottál arról az irányzatról, melyben azt bizonygatják, hogy a magyar nyelv a nagy ősi nyelv, és hogy ebből ered minden egyéb nyelv.:-D (pl. a Rába folyó neve a "Ra abah"-ból vagy miből ered, ami az "ősi" nyelven Isten vizét jelenti - szerintem meg hót véletlen az egész és csak belemagyaráznak mindent)
4) természetesen személyeskedés nélkül, ahogy azt írtam a típushibákat előhozva elemezgettünk. Gyakran nem is a diákok által használt mondatokkal, hanem ahhoz hasonló szerkezetűekkel. Rágalmazás?:-D Ne viccelődjünk már.