Hello!
Kösz whis/, megkeresem ezt a boltot.
Tul. képp az alábbi két próbát szeretném elvégezni, mert szeretném tudni, hogy annak ellenére, hogy évek óta vegetariánus vagyok, elsavasodás okozza-e a candida gombásodást nálam.
Egy egészséges ember vizelete ph5 és ph7 között változik ciklikusan. Reggel közelit a ph7-hez, és késő este közel ph5. Az átlagérték ph 6 körüli. (pl ha reggel mért érték ph5, akkor az a szervezet elsavasodására utalhat.) Mivel az előzőleg fogyasztott ételek befolyásolják a vizelet ph-ját, ezért nem jelent semmit, ha pusztán megnézzük. az alábbi két próba már többet elárul a szervezet tápanyagellátottságáról, stresszállapotáról.
1. teszt:
2 napig csak olyan ételek fogyasztása, melyek emésztéskor savas kémhatásuak (tészták, kenyér, húsfélék, sajtok, tejtermékek, chips, hamburger,szénsavas üditők, szinte minden kivéve a zöldségeket, és gyümölcsök nagy részét )a 3. nap reggelén (minimum 5 órai alvás után) az első vizelet (közepéből vett mintán mérve) a ph 5.5 kell legyen.
Ha 5,5 és 6,8 közt van , az jelzi, hogy a szervezet már védekezik a savasodás ellen, huzamosan savas hatások érik, (nem csak ez előző két napban), és már beállt a savasodás ellensúlyozására. (vagyis felhasználja a szervezet lugos ásványtartalékait: májból, vérből, csontokból elvonva a raktározott nátriumot, káliumot, magnéziumot, kalciumot, és ezek kiválasztódása a vizeletben okozza a magasabb ph-t. ) Ez olyan betegségekre, vagy betegség előtti stádiumra utalhat, mint pl. artritisz, csontritkulás, rák.
Ha a ph6,8 felett van, az igen súlyos acidózisra utal, mivel ezt a lugos ph értéket ebben az esetben valószinűleg az okozza, hogy a máj ammoniát termel a savassság ellensúlyozására, és ez választódik ki a vizeletben. (pl. a rákos betegek vizelete emiatt erősen ammoniaszagú)
2. teszt
1 napig kizárólag olyan ételek fogyasztása, melyek emésztéskor lúgos kémhatásuak (nyers zöldség, egyes gyümölcsök.Nem minden gyümölcs lugos emésztéskor. De a citrom, savanyu ize ellenére emésztődéskor lugos vagyhatású!)
Másnap reggel az első vizelen mérve ha a ph savas, az elektrolithiányt jelez (vagyis a sok bevitt kalcium, natrium kálium , magnézium ellenére nem választódott ki a vizeletben, mert a szervezet potolta hiányzó raktárából). Ez is savas eltolodásra utalhat.
Ha már próbákrol irok, leirok még kettőt, csak az érdekességük miatt, amiket a neten olvastam, és candida kimutatására szolgálnak. Gondolom mondani sem kell, hogy ne vegye senki diagnosztikai értékű eredménynek...
KÖPÉSPRÓBA
Reggel rögtön felkelés után ,mindenféle behatást megelőzően (fogmosás, evés, ivás, csokolózás:), stb...) köpj bele egy pohár vizbe, majd 10 perc mulva ellenőrizd az "eredményt": Az egészséges köpet egybenmaradva lebeg a felszinen, vagy szétterül, de akkor is fenn marad. Ellenben, ha lassan lesüllyed, miközben szálas elágazásokká alakul, akkor az candidát jelez...
IZOMTESZT:
A bal kéz hüvelykujját a balkéz gyürűsujjához érintve szorits meg vmit a jobb kezeddel.
Kandidiázis esetén gyengébben tudsz ebben a helyzetben a szoritani a jobb kezeddel, mintha a bal mikor a bal kezed nincs a fenti pozicioban...
TUDOM, hogy ez tiszta hülyeségnek hangzik, de kiprobáltam, és TÉNYLEG IGY VOLT, pedig balkezes vagyok, de müködött...(sajnos..) elképzelni sem tudom, milyen biologiai magyarázata lehet. (Lehet, hogy vmi a biorezonanciával kapcsolatos dolog, talán Stonert kéne megkérdezni erről)
Ha esetleg kiprobálod, légyszi ird meg az eredményt érdekelne, hogy másnál is igy van-e.
Kellemes nyaralást, sziasztok.