Andrea-r Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8547
Sziasztok!

Portáska!
Én is ugyanebben a cipőben jártam kb 2 hete, amikor el kellett kezdenem a tápit, mert estére elfogyott a tejem. (Napi 1,5 liter Laktoherb + 1,5 liter kecskeruta + más italok ellenére!)
DE én úgy tudom - több orvos által is megerősítve - hogy 3 hónapos korban a babáknál van egy súlynövekedési stagnálás, amikor nem híznak! Máté babánál is így volt: egy dekát sem hízott hetekig, de én akkor nem adtam semmi pótlást. Aztán újra elkezdett hízni és még 1 hónap telt el csak anyatejcin. Vagyis a tápit csak 4,5 hónaposan kellett elkezdeni. (természetesen, ha az orvosod azt mondta, hogy kell a kiegészítés, akkor csináld úgy!)
És én is rosszul éreztem magam a tápi bevezetésétől, (az akkori hozzászólásokban írtam is) de szerencsére Máté baba elfogadta a dolgot, meg a párom is azt mondta, hogy ezen az alapon 6 éves korában is szopiznia kellene stb. Szóval, a magam bőrén tapasztaltam meg, hogy tényleg nem ezen múlik a jó anyaság. Mi egyébként úgy csináljuk, hogy a délutáni etetés a tápi és így estére össze tud gyűlni a ciciben a tejci, ami elég vacsira. és így azért megmarad az a jó érzés is.

Simine!
Én napközben csak akkor hagyom sírni, ha csak "panaszkodik-beszélget", de az ordítós-sikítósnál mindig fölveszem és megnyugtatom, illetve helyzetet változtatunk: pl. kiságyból a baby safe-be, vagy pokrócra. Szerencsére éjszaka nincs gond az alvással.

Andrea