vomitné Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8508
Sziasztok,

jó régen írtam ide, remélem még azért van aki emlékszik rám :-)

Kedves szinténzenész

A mi doktornénink és védőnőnk egybehangzóan állítja, hogy egy szoptatott, kiegyensúlyozottan gyarapodó babának semmi szüksége a pépekre. Ezek ugyanis tejfehérjét tartalmaznak, kiváló forrása az allergiának, ráadásul a felnőttkori zsírszövet nagy része ebben a korban alakul ki, tehát a súlyfölösleg megalapozója lehet. 9 hónapos kor körül az étrend változatossá tételére esetleg lehet, de szoptatott babánál nem is kellene. Ha jól emlékszem a te iker-lányaid 7 hónaposak, bőven ráértek még, különösen most nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs, zöldség van, kiegészítésnek inkább ezeket.
A 4 éves lányom annak idején szerette a tejpépeket, de egy ideig csak a Milupákat. 6 hónapig csak anyatej, 9 hónaposan kapta először. Aztán bejött a Nutriciának a Mildipép és ez árban is, ízben is nagyon bevált. Tápszerre soha nem volt szükségünk, ezeket a pépeket viszont volt, hogy hígabban cumisüvegből kapta estére a szopás után. A most 7 és fél hónapos fiam eddig még nem kapott, csak kóstolgatta az ajándékmintát, de szívből utálta - a védőnő szerint ez is azt jelenti, hogy a gyerekeknek mennyi eszük van. :-)
A maradékot nálunk két lelkes kutya nyalja be, nagyon jóban vannak a gyerekeimmel :-)). Én a pépeket amúgy nem tejjel, hanem forralt vízzel kevertem, tejeset nem adtam soha, és általában pici víz plusz almapép, most friss meggy, őszibarack mehet bele. Így a gyümölcsnél egy kicsit táplálóbb, talán ezért jó, az esti szopás mellé van még valami ami megtömi a hasat.

Quizas: szerintem ne koncentrálj görcsösen a napirendre, majd egyszer csak azt veszed észre, hogy közel egyformák a napok. Az elején nálunk is 10 körül volt esti lefekvés, aztán összehangoltuk a két gyerkőcöt 7 óra körülre. Együtt fürdenek a nagy kádban, a kisebbik kap cicit, és utána szigorúan irány az ágy. Anna még kijön velem locsolni, megnézni, hogy nőtt-e eper tegnap óta stb. :-)) Tegnap kétszer kellett új pizsamát adnom rá, mert először még homokozott egy kicsit, aztán lelolcsolta magát a vizipisztollyal, és kapott puszit a komondortól is :-(. Ő 9 felé alszik el.

Én úgy tudom azért nem tanácsos az újkrumpli, mert magas lehet a növényvédőszer-rovarírtó stb. tartalma, valahogy mint az új sárgarépának.

Mindenkinek szép nyarat és jó pihenést, mi pénteken utazunk el, kíváncsi vagyok, hogy a legkisebb mit szól majd a nyaraláshoz. Majd beszámolok a tapasztalatokról :-)
sziasztok
vomitné