Azért nem mindenről Demszky tehet (ne essen nekem senki, gyűlölöm az illetőt).
Amiről tehet, azt ugatom mindenfelé, kérdeztem tőle is mikor indexelt (nem válaszolt), hogy miért nincs egy stáb, aki a lakossági észrevételekkel, ötletekkel foglalkozna. Több szem többet lát és egyéb közhelyek. Arról lenne itt szó, hogy aki arra jár naponta, jobban ismeri a körülményet mint egy akármilyen jól felkészült közlekedésmérnök. Ha lenne egy weboldal, ahol ezeket begyűjtik, meg egy mondjuk 3 fős stáb, aki szűri...hát sokkal előbbre lennénk. De ez nem fontos, mert neki nem az a fontos, hogy jól érezd magad Budapesten. Én pl. el is költöztem amilyen hamar csak bírtam.
Példák.
Mi a büdös lófasznak kell felbontani az Attila utat KÉT nappal a NATO konferencia előtt? Mer az jó, ha áll az Alkotás és az Attila együtt? nem várhatna három napot?
Mér kell lezárni az Attila úti felbontással egyidőben a fél Krisztina körutat? szarok az irodaházra, majd várnak.
Mér kell az egyetlen menekülőutat, a Logodi utcát szintén egyidőben lezárni? mer az jó?
Mondhatnék még ezernyi példát, de inkább nem teszem.
Nem azért áll a város, mert szűkek az utak, hanem mert mindenféle okokból (építkezés, konferencia, rakodás, anyámkínja) lezárják a kis utcákat, arra sem méltatva egy teljes napos lezárást, hogy mondjuk az utca elejére kiraknának egy táblát. Nem, tolass csak.
A másik, ami tipikusan idegesítő, és nem fővárosi: mi a jó q anyjuknak zárnak le 80km sztrádát? én még akárhol jártam, mindenhol 20-30 km-nél töbet egyszerre nem zárnak le. Itt Siófokig végig 60-as tábla, és persze trafipax. Hát a JQA!