márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8480
Sziasztok,
Elnézést ha korábbi témákhoz csak most szólok hozzá, de Márkó napok óta nyűgös és bejelentkeztünk a "nem alszunk éjjel fogzás miatt" táborba. (+ egy informatikus férj aki éjjel-nappal 17"-ban lát).
Tamara: gratulálok az elinduláshoz, már annyira várom én is, hogy magától menjen, bár jól tudom akkor majd visszasírom a helyváltoztatni nem tudó időket.
Mandrake: Mi a Similac Advance 1-t adjuk néha Márkónak, elég új tápszer, kevesen ismerik és legtöbb helyen rendelni kell. Eddig bevált.
Orvos témához röviden: a mi gyermekorvosunk tapasztalt, idősebb, maga is 3 gyermekes családapa. Van amiben más a véleményünk, de úgy gondolom, hogy a szakértelmében nem kételkedhetem és abszolút bizalommal fordulunk hozzá. Minden kérdésemre pontos, megnyugtató választ kapok, (és mint tapasztalattal nem rendelkező anya kérdésekből sosem fogyok ki).
Evés kérdés: csupán egy gondolatot osztanék meg ami biztos gyermeknek eper, málna, (alattomos gyümölcsöknek hívják) 2 éves kor alatt nem tanácsos adni, ugyanis allergizáló és az asztma kialakulásában igencsak közrejátszik (4-5 éves korban jelentkezik csak a tünet). A kismama ehet de csak mértékkel. Márkó nagyon hasfájós volt, de ma már bátran ehetek akár frankfurti levest és kelkáposzta főzeléket is.
Szilvásgombóc: mi nappal is a kiságyba tesszük Márkot, ott alszik, néha sírással jelzi véleményét. Egy aranyszabály működik nálunk, a kiságyban korlátozott a játéklehetőség, így próbáljuk rávenni, hogy a járókában a játék, a kiságyban az alvás lehetőségét merítheti ki.
MsMe: én a rágókákat kifőztem egyszer, ma már csak lemosom, leöblítem vagy lefújom szennyeződés mértékétől függően.
Si: május végén kaptuk a csörgőt, csörögj rájuk telefonon! A zöld kaki megfejtése: a máj túl termeli az epét - és mivel ők még birkapörköltöt :) nem ehetnek - a székletben távozik a felesleg. Ha csak kevés, erősen zöld kaki van alultápláltságot jelezhet.
Boldogan vettem tudomásul, hogy a kaka-kicsúszásban nem Márk a bajnok.
Nufi: Forrai Katalin: Jár a baba, jár. Illetve a mindenki által ismert Cini-cini muzsika. Márk is próbálgatja az ülést és állást, mi próbálunk mértéket tartani, az ölemben rugózhat és amikor én is elfáradtam befejezzük.
Quizas: az elején kb. 10 hétig este 11-kor még felkeltettem Márkot enni, remélve, hogy így könnyebben átalussza az éjszakát, de sajnos hajnalban 2x is felkelt. Amióta nem keltem fel azóta este 7-8-tól reggel 4-ig alszik és evés után még vissza alszik 6-ig. (Ami most nem működik mert fáj a foga.) Szóval valószínű megzavartam az alvásritmusát a keltéssel. Ma már úgy gondolom ha éhes úgyis felébred.
Apukák a babák szépek, gratulálok!
Homeopátia: kipróbáltam a tejserkentő bogyót, és minden elismerésem a hozzáértőknek, de én olyan rosszul lettem (többször próbáltam és mindannyiszor ua. lett az eredmény: görcsös fejfájás, hányinger, gyomorégés), hogy nem próbálkozom tovább. A gyógyszertárban azt mondták nincs mellékhatás. Nálam nem vált be.
Bocs a hosszúságért,
Üdv
Éva