andrax Creative Commons License 2001.06.24 0 0 4
nagyarc2! atomsérülttel nem az a baj, h nem szeret bizonyos magyar sportolokat, (egész sportágakat, pl. most a vizliabda EB-t ugat le, és mondja, milyen hülyék vagytok ti, akik) hanem szegény olyan korlátolt, mint egy echte atomsérült. olvass vissza nála, és meglátod.

Ha utalom az ottusat - mert egy elbaszott military retegsportnak tartom
fasza! mit tudsz te az öttusáról? vajmi keveset. elbaszott military rétegsport. nos, Pierre de Coubertain, az újkori olimpia megalkotója alkotta ezt a sportágat a klasszikus erények figyelembevételével. a századfordulón szó se volt egyfajta military-rambo szemléletről, és ma sincs, ellenben férfias megmérettetésről, és olyan fizikális és szellemi koncentrálásról, ami egyetlen mai sportban nincs meg. ajánlom figyelmedbe a Balczó Andrással készült dokumentumfilmet, nagyon tanulságos. az öttusa olimpiáról való "levétele" már cak Coubertain miatt is kegyeletsértő lenne. nem tudom beszélgettél-e már öttusázókkal és focistákkal, vívókkal és boxolókkal? a különbséget kirívó. és miért? a sport ezen része is nagyon fontos! ugyanis a sport, hiába a mai anyagias világ, nem kizárólag árúcikk, amit milliók fogyasztanak, hanem több: az egyén megmérettetése, jellemének csiszolása. ezért egy sportoló "harca" tanulságokat hordoz a nézők számára is. ez így első hallásra fennkölten hangzik, de ha belegondolsz (atomsérült, te ne is próbálkozz!): így van.

Az egy jo duma, hogy a sportolok az orszagert teszik azt a kemeny munkat amit tesznek. Egy fenet. Magukert.
ez is egy jó duma, mellesleg részigazság. magukért is, de nem csak magukért! nem tudod elképzelni, h a sportolók példaképek? és ha már azzá válnak, akkor amit tettek, azt már nem csak magukért tették. és akkor még nem beszéltem az eredményük által okozott közös örömről és az öröm, a siker okozta összetartozás érzéséről.

Persze neha egy orszagot kepviselnek. De nem profi bokszmeccsen.
és mi van azzal az országgal, akinek egy(!) sikeres profiboxolója van? nyilván nem úgy tekint rá, mint mondjuk amerika, ahol több száz öklözget.

Nagyon gyenge az az orszagimazs amiben a sportolok komoly szerepet kapnak.
Egy afrikai orszagnal elmegy, de egy europainal? Nevetseges.

elég Puskás példája. több országban csak azért tudják, h létezik az országunk, mert ő volt. mi a helyzet Pelével és a kontinensnyi, hatalmas nyersanyagkészletekkel bíró, gazdaságilag meghatározó Brazíliával (nem afrika!!!)? így is nevetséges még?

Sportminiszterium. Vicces.
miért vicces? mert végre kormányzati szinten is úgy gondolják, h azt, ami millió embernek öröm, támogatni kell, annak munkáját nemzeti és nemzetközi szinten pedig koordinálni kell? (abba most ne menjünk bele, h hogyan, de a cél az jó!).
gondolom neked egy magyar rendezésű olimpia is vicces lenne.

Sok aranyermet szerzunk az olimpiakon. Igaz. Es? Kik szereznek meg sokat?
rendben. szerinted akkor a sok blabla helyett miért szerzünk sok érmet az olimpiákon? mert itt csak "ohne konkrétum" köpködni voltál képes.

Ha igy lenne, miert nincs egy normalis sportolonk pl. klasszikus atletikai szamban?
igaz, h nem erős az atlétikánk (sajnos) az okokról lehet vitatkozni, de! van egy Gécsek Tiborunk, Kiss Balázsunk akik azért elég normálisak, nem? de igaz, h sokkal több hozzájuk hasonló atléta kellene.

Vagy hol vagyunk a fociban?
sehol. :((( és? mit akarsz ebből kihozni? (ld. a hozzászólás végét)

Egyebkent azt hogy az eremversenyben milyen jok vagyunk az olimpian, azt leginkabb mi tartjuk szamon, meg az evkonyvek. Semmi erteke nincs. Erkolcsi sem. Csak belenk vertek/verik hogy van.
Es ezt mondani nem hazaarulas.

hát akkor az olimpiákon miért mutatják meg minden versenynap után a hivatalos (nem a "telesportos") éremtáblázatot és a szerzett olimpiai pontokat? valószínűleg miattunk és a sorozatos orgazmusunkért, nem?
ha neked semmi értéket nem jelent az, h Magyarország mondjuk a 11. egy ilyen táblázaton megelőzve 5-6x nagyobb és gazdagabb országokat, az elgondolkodtató, és téged minősít. engem (és elég sokakat) viszont elgondolkodtat, h egy ekkora országban, hogy van ekkora fizikális és szellemi potenciál - és ekkor ez végre konkrétan megmutatkozik a pontszámokban - amire nem is gondoltam. ez legalább egy hoppát megér, de nem köpködést és fikázást.

összegezve: nem tudom mit akartok kihozni ebből a témából? hogy az, ami ma Magyarországon sport alatt folyik az kamu, mert csak a foci, a box (abból is csak a profi!), az atlétika sport, a többi pöcsölés, etetés, hülyítés? mert csak ezek számítanak, és ezekben sehol sem vagyunk, ergo senkik nem vagyunk. nos, aki így gondolja és gondolkodik, annak nem csak a sport, hanem az élet minden területén elég sivár élete lehet.
@nD®@x

Előzmény: nagyarc2 (2)