nagyarc2 Creative Commons License 2001.06.23 0 0 2
Sziasztok,

az az igazsag, hogy hasonloan gondolkodom mint atomserult. Es nem tudom miert kell lehazaarulozni azt aki nem szeret bizonyos magyar sportolokat. En nehanyat szeretek, nehany nem erdekel, nehanyat meg ki nem allok.
Ha utalom az ottusat - mert egy elbaszott military retegsportnak tartom - nem fogok ott drukkolni sem a tv elott a versenyzoknek. Ha van egy ellenszenves nagykepu sportolo(hazamfia vagy sem - mindegy), akit az ellenfel moresre tanit, akkor elegtetelt erzek.
Az egy jo duma, hogy a sportolok az orszagert teszik azt a kemeny munkat amit tesznek. Egy fenet. Magukert. Persze neha egy orszagot kepviselnek. De nem profi bokszmeccsen.
(Ezt csak Puerto Ricoban, Argentinaban, es Magyarorszagon gondoljak igy :)
Nagyon gyenge az az orszagimazs amiben a sportolok komoly szerepet kapnak. Egy afrikai orszagnal elmegy, de egy europainal? Nevetseges.
Otthon a sport mindig kiemelt szerepet kapott. Kicsit mindig resze volt a cirkuszt, kenyeret a nepnek musornak. Ez - dacara annak hogy az idok valtoznak - megmaradt. Sportminiszterium. Vicces.
Sok aranyermet szerzunk az olimpiakon. Igaz. Es? Kik szereznek meg sokat? Oroszorszag, Kuba, Romania, regen az NDK, es a masik csoport de nem abba tartozunk gazdasagilag.
Ugye nem gondolja senki sem, hogy azert nyerunk mert hu de (sportban is-mint a Nobel dij blabla) rendkivuli nep vagyunk? Ha igy lenne, miert nincs egy normalis sportolonk pl. klasszikus atletikai szamban?
Vagy hol vagyunk a fociban? A foci nagyon jo oszzehasonlitasi alap, mert az egyik legnepszerubb sportag.
Egyebkent azt hogy az eremversenyben milyen jok vagyunk az olimpian, azt leginkabb mi tartjuk szamon, meg az evkonyvek. Semmi erteke nincs. Erkolcsi sem. Csak belenk vertek/verik hogy van.
Es ezt mondani nem hazaarulas.
(most nem a gyozelemrol a sportban beszeltem)
Hat en igy gondolom.