Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2001.06.20 0 0 29
Üdv.
Egy picikét védelmezném ezt az emblémát.

Spec nekem a név is tetszik, gondolom az accelerate – gyorsít szóból ered, megspékelve egy kis netes-fiatalos-divatos anti helyesírással. Tárgyiasítva: gyorsító, felpörgető. Az informatika tájékán nem tartom elítélendőnek az angol kifejezéseket, cégneveket, azt pedig nem kell magyarázni, miért is szakadtak el a Matáv névtől. :)

A figura egyszer visszahozza az X-et (ez különösen azért hasznos, mert a névre utalva önmagában is használható), másodszor egy pörgő ventillátor képét, harmadszor pedig – a kis narancs sávval – olyan, mintha valamilyen célba érne be. Mindez feltételezhetően egybeesik a céges mondanivalóval, hiszen egy grafikus ezt szem előtt tartva tervez.

Hogy hasonlít létező emblémákra? Tud valaki számot, mennyi logo van használatban a világon?
Nem hiszem, hogy manapság lehet abszolút eredetit alkotni ebben a témában.
A felsorolt példákra hasonlít, de; az excite esetében a figura és az X mást jelképez, az inter.net esetében is más a „köteget” tartó emberke üzenete, az eroom figurája nem tudom, miről szól, a PlaceWare pedig összeforduló, „konferenciázó” emberkéket használ.
Még leginkább a max.mobil figurája áll közel hozzá, de az meg csak mozgásban néz ki jól, én meg névjegykártyán flash animációt még nem láttam. :)

Lényeg a lényeg, nekem tetszik szakmailag, meg egyébként is.