Geyza Creative Commons License 2001.06.19 0 0 37
Szia, kedves hackz!

"Amiben most a helyzet változik, az az, hogy a hatóságok a hazai munkaerőpiaci helyzet vizsgálata nélkül fogják elbírálni az ilyen kérelmeket a törvény alanyai tekintetében.

Pontosan, tehát (ha csak nagyon korlátozott időre is) alanyi jogon munkavállalási lehetőséget kapnak Magyarországon. Ez kis dolog, de valami.

Nyilvánvalóan teljesen igazságtalan dolog az, ha a hazai foglalkoztatás egyik rákfenéjének, a fekete munka kérdésének a megoldását ezen a törvényen kérjük számon.

Ezenkívül a munkavállalási engedély csak egy dolog. Ez a törvény szerény kedvezmények egy csomagja, amelyek azért sok határon túli magyar családon segítenek. Nem fanyalogni kellene, a tökéletlenségeket számon kérni, hanem örülni annak, hogy egy ilyen nagyszabású, áttörés jellegű törvény készült, ami bizony sok határon túli magyar számára azt jelenti, hogy úgy érezheti: nem felejtették el itthon őket.

Miért ne ismerhetnénk el, hogy az ellenzék jórésze nagyvonalúan cselekedett, amikor most nem pártszimpátia alapján szavazott?

Előzmény: hackz (35)