gerion Creative Commons License 2001.06.13 0 0 42
Nekem Xsara-I 1.4-em volt, tavaly cseréltem le. 45e km-t mentem vele, ennek jó kétharmadát városban.
A kocsi 75Le motorja irgalmatlanul gyenge volt, viszont rendesen fogyasztott.
A kocsi formára nagyon tetszett, nagyon jól kézre esett minden, a kényelemmel sem volt gond. Fék és futómü ehhez a motorhoz bőven jó volt.
Gondot okozott viszont (és végül ezért adtam el) az utastér csapnivaló minősége. Zörgött, zizegett, nyekergett minden. Ez ellen az autórádióval igyekeztem védekezni, de azután besokalltam.
Másik gond a terhelhetőség volt. Ez alatt azt értem, hogy ha már hátul is ült egy felnőtt, a csomagtartóban meg volt két szimpla sporttáska, akkor a kocsi háta rendesen leült, a hátsó sárvédők meg össze-vissza verték magukat a döccenőkön. Végül leszedtem őket. A kocsi motorja 3 felnőttnél már teljesen kifulladt.
A Xsara II-t nem vezettem, csak ültem benne a szalonban, mert 1.6 16V motorral papíron jónak tünt. Amikor azonban ugyanazokkal a béna műanyagokkal találtam szemben magamat, mint a sajátomban, akkor otthagytam az egészet.
Egyébként összességében az autó minősége a kedvező árral arányos volt, továbbá igazi meghibásodást, leállást egyet sem produkált, így azért lebeszélni sem akarok róla senkit.

G

Előzmény: Bezso (39)