ZULLU Creative Commons License 1999.02.21 0 0 31
Kedves Imre bácsi!
Azt hiszem én elég figyelmesen olvastalak, és jól értelek. Sőt: Igazat is adok Neked! Csakhát: Az eü. hatóságoknak semmi dolguk a vízmágnesezőkkel és talizmánárusokkal, míg csak ki nem írják a hivatalos cégérre hogy "Egészségügyi intézmény". Na, akkor ezt (a kiírást) megtilthatják.
Az meg hogy tíz évig jó volt, most meg egyszerre nem, az annak tudható be, hogy 99. január elsejétől hatályos az új gyógyszertörvény, ami szigorúbb feltételeket szab. Aminek a Celladam akár meg is felelhetne, de Kovács Ádám Úr - ki tudja miért - meg se hajlandó próbálni. Mivel pedig a törvény alighanem egységes előírásokat tartalmaz arra, hogy mit kell ellenőrizni, és aligha van belefoglalva, hogy "kivéve a Celladam", a hatóság nem tehet mást, mint amit tett.
Mármost az "államtitokról".
A készítmény összetétele az üvegcséből a tulajdonos hozzájárulása nélkül is megállapítható, két közepes képességü gyógyszervegyész egy hét alatt azt is kitalálja, miből és hogyan lehet előállítani. Ha jól értettem, Kovács Úr az alapanyaggyártás ellenőrzését minősítette "államtitoknak". Erre több oka is lehet, de a titokvédelem legfeljebb ürügy.

Rosszindulatú variációk részemről:

a). A csarnok éppen nem volt "gyógyszergyártásra alkalmas" állapotban, mert még nem takarították el az utolsó patkányírtás maradványait, a hó alatt beszakadt a plafon, és az üstökbe halkan csordogált a lé, a "hivatalos" alapanyagok átmeneti hiányában az ukrán zugpiacról beszerzett hasonló készítményt használták a gyártáshoz...

b) Valami egésszen más, nem is feltétlenül törvényes tevékenység folyt a "Celladam-alapanyaggyártás" ürügye alatt, amitől a kiváncsi tekinteteket távol kellet tartani.

Nem ismerem a Celladamforgalmazás piacát, de ha érdemleges, akkor Kovács Úr idővel valószínüleg toleránsabbá válik, és az engedélyt újra megkaphatja.

Mármint: Szerintem.

ZULLU, aki még mindig amatőr.