Mr Spock Creative Commons License 1999.02.21 0 0 75
Kedves Mc H,

A piramisokat rabszolgak epitettek.

Ugyan egy ideig ez volt az allaspont, de most mar tobb forrasbol olvastam hogy NEM rabszolgak epitettek a Keopsz piramist, hanem rendesen fizetett munkasok.

Kedves szodaviz,

miszerint átlagban 75 m magasra kellett a kőtömböket eljutattni. ez sem
igaz, az átlag a magasság harmada tehát "csak" 50 méter.


Nem szamitottam ki a pontos atlagot, csak elosztottam a magassagot kettovel, de igazad van. Igy sem szamit. Gondolj bele, hogy 2-12 tonnas koveket "csak" 50 meter atlagos magassagba eljuttatni, amikor atlag 4.5 perced van a kibanyaszastol, kifaragason keresztul, szallitason keresztul, a helyere emelesig. Ezt a "homokbol ontottek a koveket" elfelejthetjuk, ezt valaki ideirta, de soha sehol nem olvastam. Habar az ido dilemmat az sem oldana meg.
Szinten: a PI nem trefa. Ha a Keopsz alap-keruletenek a felet elosztod a magassagaval, 3.14-et kapsz. Nezz meg egy enciklopediat, szamitsd ki.

Kedves Mindenki,

Ugy nez ki, hogy a tema haldoklik. Ugyhogy osszefoglalom.
Munchhausen inditotta meg:
Mi az oka annak, hogy a piramisok kutatási eredményeit vagy csak nagyon homályosan, vagy csak a részletek
gondos elhallgatásával teszik közzé?


A lenyeg: mert nem tudjak. Egy csomo elmelet van arra, hogy mikeppen epultek a piramisok, de az igazan nagyokat, mint peldaul a Keopsz, nem tudjak. Minden elmeletben vannak vaskos ellentmondasok, lehetetlensegek. En beszeltem egy egyptologussal, az is elismerte, hogy nem tudjak, illetve semmi nincs bebizonyitva. Erich von Daniken, akit a tudomanyos vilag kirohogott, azt feltetelezi, hogy valamilyen foldonkivuli tudas eredmenye a Keopsz piramis. Enszerintem a tudosok, kutatok csak akkor rohoghetnek ki egy ilyent, ha tudjak az igazi metodus. De nem tudjak, tehat enszerintem a vilag tartozik maganak annyival, hogy legalabb komolyan vegyek a dolgot es kutassak. Tehat en nem azt mondom, hogy ezt el kell fogadni, hanem azt hogy utana kell nezni. Hiszen nem csak a Keopsz piramis egy ilyen rejtely a multbol, hanem egy csomo van. Ha azokat a dolgokat amiket tobbezer evvel ezelott, teljesen primitiv kulturak epitettek/keszitettek, a jelenlegi fejlett tudassal es technologiaval meg mindig nem tudjuk elfogadhatoan megmagyarazni, akkor ott kutatni kene.

Gabor