RKata Creative Commons License 2001.06.08 0 0 3
Kedves Centi!

Éppen most akartam egy hasonló témájú topicot nyitni, amelyben mindenki megírhatná személyes élményeit a hazai szálláshelyekkel (elsősorban szállodák, panziók) kapcsolatban, hogy melyiket ajánlja, melyiket nem?

Volt szerencsém az ország jónéhány területén összebújni a párommal, nagyon szeretjük az ilyen hétvégéket, havonta-kéthavonta egyet mindig megejtünk. A legeslegfrissebb élményünk az elmúlt (Pünkösd) hétvége: Porva-Szépalmán a Silence Hotel Szépalma. Gyönyörű hely (Zirctől kb. 10 km-re, Veszprém, Pannonhalma a közelben), nagyokat lehet kirándulni (Kőris-hegy oda-vissza kb. 3 óra, eltévedőknek 5 óra :), a szálloda maga gyönyörű, kedves a személyzet, ötcsillagos a szakács! A tulajdonosnak (svájci) igencsak van rá gondja, hogy minden nagyon igényes legyen. Saját ménesük van, szerveznek méneslátogatást is (lovagolni nem lehet, mert csak tenyésztés céljából tartják a lovakat), vannak szürkemarhák, mangalicák (irtó édesek), saját méhészetük stb. A szállodában szauna, szolárium, infrakabin, könyvtár. Június 17-ig akciós ajánlatuk van, egyébként az ár: 13.000 Ft/szoba/éjszaka + IFA. Megtalálod őket a www.szepalma.hu honlapon. Ja, és nincs térerő!!! :) Bocs, hogy így elragadtattam magam, de tényleg nagyon-nagyon szép hely!
Szívből tudom még ajánlani Sopronban a Hotel Koronát, gyönyörű szálloda a város tetején, kis tornyos bástyákkal (10.000 Ft/szoba/éj bőséges svédasztalos reggelivel, van szauna és uszoda), számos turistaútvonal kiindulópontja, Noszvajon (Egertől 12 km) a Kastélyhotel Fenyvest (5.200 Ft/szoba/éj, szauna, pezsgőfürdő van), ha pedig mindenképpen 100 km-en belül szeretnétek maradni, akkor Szokolya-Királyréten (Börzsöny) a Kastélyhotel Királyrétet. Innen is rengeteget lehet túrázni (Magas-Tax, Csóványos, Nagy-Hideghegy), nagyon jó a levegő. Az ára sem vészes, kb. 5.000 Ft/szoba/éj – ebben a svédasztalos reggeli is benne van. (Pontosan már nem emlékszem a szobaárra.)
Remélem, segítettem, érezzétek jól Magatokat!

Kata