_Tsaba_ Creative Commons License 2001.06.07 0 0 63
Isegrim!

1. Azért azzal gondolom te is tisztában vagy, hogy ha egy gépet vafászbombázóvá fejlesztenek. Az nem csak abból áll, hogy pilonokat raknak rá. Erősebb, az alsó részekre öszpontosított páncélzat, a fedélzeti fegyverek számának csökkentése, Műszerezettség. Ne mond azt, hogy pl a fw190 f-változat, király vadászrepülőgép is volt. Az csatagép volt. Alkalmas volt persze vadász feladatok ellátására is, de sehol nem volt az fw190A-hoz képest. Ugyan ez a helyzet volt a 262-esekkel is. Nem beszélve a pilóták kiképzépséről. "A pilótáknak kiképzést kellett bombázáshoz kapnia" na ez nem ennyiből állt. Teljesen más kiképzést kaptak a vadászok , és a csatarepülők (vadászbombázók). Örültek, ha egyikre rendesen volt idő kiképezni a hajózókat. Naívitás azt hinni, hogy 45-ben a vadászpilótákat elküldték betonbombákat hajigálni.:P Egy két hónap kiképzés, oszt irány a front.

Szerintem azzal kevered, hogy Dolfo csak úgy egyezett bele a 262-esek vadászként való alkalmazásába, ha felszerelik a bombavetéshez szükséges pilonokkal.

2. "azért megjegyezném, hogy a légierőnek nem a vadászok a lényegei, hanem a támadó repülőgépek (gy. bombázók), a vadászgép tipikusan védőrepülőgép."---hmm biztos vagyok benne, hogy kened a 2.VH. történetét, ezért nem értem ezt a hozzászólásodat. 44 végén a németek semmire nem mentek a "támadó" bombázóikkal. A hajózókat átképezték vadászgépre. Fel sem tudtak szállni, mert azonnal elkenték őket. Vadászok kellettek, hogy felvehessék a harcot a bombázók ellen. Szétbombázott iparral és hátországgal elég nehéz háborúzni, pl bombázókat gyártani.

3. a 660km/h miért kevés?? Ne felejtsd el, hogy új gépet tervezett, nem új motort. A hajtóművek adottak voltak. Azt kellett használni ami volt. Mellesleg mint már a Mustangoknál te említetted a sebesség nem minden. gyorsulás is kell hozzá. willy nem a sebességet akarta növelni abban a 109-es teljesen jó volt. Hanem azokat a hibákat javította ki, amelyeket már korábban leírtam ide (most nem fogom újra), és olyan alapvető problémák voltak, amelyeket csak teljesen új sárkánnyal lehetett megoldani. Elsőrorban a gyenge futómű, és kis terhelhetőség.

Ja, amúgy itt sárgulok a betatesterséged miatt, én nem kellettem nekik!:))))