BZoltan Creative Commons License 2001.06.07 0 0 87
Johnny B.

En csak egy koszos ejtoernyos vagyok, szoval nem sikoernyos, szoval ebben a temaban en mint csak egy legisportuzo es rajongo szolok hozza.

DE!

Nem tudom, miota vagy a levego rabja, de ertesitelek rola, hogy a legisportoknak megvan az a kellemetlentulajdonsaga, hogy meg lehet dogleni bennuk. A legtobb tragedia vagy tobb honapos/eves korhazi kezeles bizony megelozheto az alapos es folyamatos elmeleti kepzessel.

A legisportokkal kapcsolatos szakmai elmeleti tudas elsajatitasa rendszerint nem arrol szol, hogy hogyan kell repulni vagy fel es es leszallni, hanem arrol, hogy hogyan kell bizonyos veszelyhejzeteket megoldani. Olyan veszelyhelyzeteket amikkel jo esetben igen ritkan vagy inkabb soha nem talalkozol. De fel kell hogy legyel rajuk keszulve.

Szoval en messze elkerulnem az olyan oktatot akirol az a hir jarja, hogy nemtokol az elmelettel es egybol beledob a surujebe. A levegoben nincsen tapasztalt meg kezdo pilota, ha minden sima liba, akkor a kulonbseget csak onnan veszed eszre, hogy ugyanabb a szituacioba egy gyengen kepzett pilota megdoglik egy alaposan felkeszult sokat latott hal pedig vigan megoldja a problemat.

Szoval ne bagatelizaljuk es a tobb napos igen alapos mindenre kiterjedo es esetleg szaraz unalmas elmeleti kepzest.

z

Előzmény: Johnny B. (84)