) Creative Commons License 2001.06.04 0 0 71
OFF
- EMP működik repülőgépről? Gondolom igen. Az infra csali ellen még nem készült el a védelem? Elvileg a repülőgépek legtöbbjének van hangja s nem is kicsi. Ez alapján nem lehetne bemérni, vagy ellenőrizni a csalit?
Illetve egy repülőgép gyorsabb mint egy fecske, s magasabban is száll annál. A mozgás alapján nem feltünő az égbolton a rakéta számára?
- Győrben (régi nevén: arrabona) van egy felderítő század, ha jól emlékszem. Kedves szokásuk, hogy a lakosságnak "nyilt napot" tartanak időnként.
ON

- A paintballal szerintem az a gond, hogy drága. (Töltény, ruhák mosása) Cserébe nagyon élethű, s ha valaki nem visel kesztyűt s kézentalálják, akkor nem örül. Ha jól tudom már volt ilyen éles gyakorlat/ hadi bemutató magyarországon. (Mondjuk egyébként nem tudom, hogy bemutatókon hogy oldják meg a sérülés nélküli a "le vagy lőve állj ki" részt mondjuk tank esetén.) A lézer-"játék" maximum elemcserét igényel néha. Megnézted a linkeket az hozzászólásomban? Mondjuk itt mivel mindenki ki van világítva s hallja a másik léptét, a csata során alapból megy a zene, hogy az ellenfelet nehezebb legyen észrevenni. Másrészt kivitelezhető lenne a kihasználtsága egy ilyen létesítménynek a heti 5 nap kiképzési +2 nap a polgári lakosság részére. A játék telepítése esetén a bevétel segítségével mondjuk önfentartó is lehet egy laktanya akár. (Legalább a fiatalság korán megszok6ná, hogy laktanyában járkál. Illetve annak bizonyos ellenőrzött részén) Azonban mindkét esetben, mint ahogy jelenleg is tudatosítani kell a fiatalokban, hogy az ismeretek nem erőfitogtatásra, hanem önvédelemre valók, külön önkéntes fegyveres csoportosulások alakulhatnak, mint ahogy ez a multban történt. /Ahogy a távolkeleti sportok első szabálya is az hogy fuss el, s ha nem tudsz, akkor küzd. A legtöbb helyen aki visszaél tudásával, azt a mester kihívja, hogy mutassa meg neki is nyugodtan mit tud :) /

OFF
Azt hiszem ezt a taktikát(illetve az ősét) a kalandozó magyarok is alkalmazták. Egyedüli hátrányának azt tapasztaltam, hogy telepített "őrtornyok" ellen nem alkalmazható. Az összes nyersanyag elfogyásának megakadályozása ellentételezésére szoktam az ellenfél polgári lakosságát "célszemélyzettel" (időnként) "megkeresni". Ha polgári célokra költ (merthogy valakinek dolgozni is kell) akkor addig sem nő velem szemben a hadi fölénye. Ahol ez nem egyszerű, azok a pályak a nehezebbek. (Mondjuk a Brood War: Zerg utolsó pályája ami még kimaradt) Másrészt én a felderítőkön kívül addig el se indulok(ha ők túlerőt jelentenek), amig mindent ki nem fejlesztettem, azaz az embereim a legjobbak.
ON

Előzmény: fenrir (70)