) Creative Commons License 2001.06.04 0 0 68
Egy földről indított hőkövető rakéta könnyebben kimanőverezhető? Másrészt egy pilóta legfőképp a műszerei alapján tájékozódik, ha gyorsan repül. Ezen műszerek zavarásával nem lehetne a földről lekényszeríteni? (Mondjuk földi rádióhullámokkal olyan zavart keltenénk a fedélzeti műszerekben, mintha a gépnek hajtómű gondjai lennének...)
- Ha a megszegő polgári akkor mindegy(mert nem gyors), ha meg fegyveres, akkor pár rádió csatorna (azt hiszem pilótáknál kötelező az angol nyelv, de lehet ez csak polgári repülésre vonatkozik) rendelkezésre áll a figyelmeztetésre. Ha nem hallgat ránk, akkor béke poraira. Az eset után a fekete doboz, és a mi rögzített beszélgetésünk diplomáciailag kell hogy védjen.
- Na igen, az erőszakkal elért fegyelem elnyomja az egyéni képességeket. Holott lehet valakiből többet is ki lehetne hozni. Ezek szerint a felderítők (pl arrabona felderítő század), csak hivatásosak vagy megszállottak? A sokkal rosszabb(rutintalan) felderítés esetén ugyanis már értesülnek arról, hogy érdeklődünk ami nem túl jó. (pl. a nemrégi amerikai eset)
- Amikor stratégia játékot említek az főleg a Blizzard: Strarcraft. Ez nagyon egyszerű, de ha több időm lesz, másokat is kipróbálok.
- A tegnapi játékot "élesben" játszottam. Van róla egy-, két leírás, de magyarországon csak a vadabb "társasjáték", a paintball terjedt el.(legalábbis nem találtam rá utaló netes lapot) Szemben azzal, itt csak 5-10 másodpercre halsz + egy találat után, attól függően hogy a fegyvered, a vállad találták el, vagy gyomorba illetve hátba lőttek 3x. Az említett játékom során az ellenséges két csapat embereit 84x találtam el,(mint írtam minden 10 lővésemből 1 talált.) és 74x voltam sikeresen a "célkeresztben". Természetesen a lövedékek jelentős része vállon és fegyveren ért, mivel a fegyvert kétkezesen lehetett csak használni, s bár a sötétben csak lila neonfény világított, de a labirintus enyhén lyukacsos falú kialakítása miatt lehetetlen volt rejtőzködni és lőni egyszerre.

Előzmény: fenrir (67)