) Creative Commons License 2001.06.04 0 0 66
Mondjuk az lenne a meglepő, ha valaki büszkélkedne vele, hogy ismeri magyarország védelmi stratégiáját. Elméletileg ez hadititok. (Kivéve talán a katonai szövetségeseinket, mert bennük csak megbízunk.) Annyi bizonyos, hogy határvadászok munkájának megkönnyítése valószinű lehetséges szempont volt a létrehozásuknál. Ahogy elnézem a "költség-csökkentés" miatt bezárt pár laktanya, de ezek főleg az ország határától távolabbi helyeken lehettek. Egy haderőt a harcra kell felkészíteni! Mivel magyarország tudtommal nem folytat a régi nagy magyarország (amiről még a 900as évek végén öltük ki az őslakosságot.) helyreállítását célzó politikát. Legalábbis nagyon remélem, hogy a határon túli magyarokért játék nem erre megy ki... Egy katonának békeidőben is az a feladata, hogy az őrzése alatt áló területről "gondoskodjon".
- Évi 80 tőltény még mindig rengeteg, ahhoz képest, hogy egy szomszédos beszélgetés-szálon olvasom, hogy 4 töltény jó ha látnak a sorozottak, s az akadémián emiatt kettes a legrosszabb jegy... Más kérdés, hogy tegnap voltam "lézercsatán", ahol fél(vagy 1) óra leforgása 734 "töltényt" lőttem el. Ezzel 6-dik lettem a 16ból, de éles helyzetben a 12%-os találati aránnyal halott vagyok. A hivatásost is leszedi a mesterlövész, de a hivatásosnak több esélye van, mert több gyakorlaton vett részt ebból kifolyólag a "mozdulatlan" tájon óvatosabban közlekedik. Nagyobb az önkontrollja akkor is, mikor épp a háttér zaj, robbanások fényei, vagy esetleg ritkább, de ijesztőbb dolgok zavarják a munkában. A sorozottban lehet ott munkál az életösztön, s ha teheti védi/félti saját életét.
- Az oda kell mennem az igaz, ha kedvezőtlen a helyzetem. Azért szeretem a blokádot alkalmazni. Esetleg kiépítek egy erős védelmi vonalat a megszált területen, s onnan portyázok. Csak akkor számolom fel az összes ellenfelem ha ez külön feladat a küldetés során. Ha csak stratégiai területeket kell elfoglalnom akkor nem. Más kérdés, ha az adott területet meg is kell tartanom, akkor igyekszem legyengíteni az ellenfeleim. Legalább addig, míg a védelmi vonalam ki nem építem. Mondjuk ez játékonként eltérhet, s tény hogy sok nálam jobb játékos létezik.

"Szerintem félév alatt minden besorozottból katonát lehetne faragni(megfelelő hozzáállással) "
- Ebben egyetértünk, s némely ország erre kitűnő példa. Más kérdés szerintem, hogy érdemes-e.
A hadiadó többször volt Magyarországon, ugy tűnik nem volt nyereséges(vagy valami hasonló), mert jelenleg nincs.

"A felderitőgép pedig a rádió adások/radarok beméréset/azonsitását végzi."
- Értem. Ha jól tudom a rádióadásoknál sokkal tovább észlelhető a jel, mint zavar, mintahogy erőssége alapján még felhasználható. A repüléstilalmi övezetet miért nem lehet radarral ellenőrizni? Ha jól tudom eltolt szögű radarokkal már a lopakodót is be lehet mérni. Igaz azt régi gyártmányú radarokkal is.

Előzmény: fenrir (65)