fenrir Creative Commons License 2001.06.03 0 0 65
Üdv!

A búzatáblát a túristától a KBH(katonai biztonsági hivatal=kém elháritás) védi.Sajnos én se ismerem a katonaság pontos felépitését,de elvileg a laktanyák úgy vannak elhelyezve,hogy az ország területét védjék(valószinüleg még nemigen teljesül,hiszen eddig nyugatról volt várható a támadás,most onnan nem).Katonai szervezetet csak ideiglenes megoldásként lehet rendfenntartásra bevetni,ui. más a kiképzésük-könnyebben eldurvulhat a helyzet.Egy biztonságpolitikai előadáson mondták,hogy jelenleg Mo.-n bármekkora haderő "fölösleges" mert nincs egyértelműen meghatározva,hogy mire kellene felkésziteni(előző rendszerben:Ausztrián át É-Olaszországba betörni).
Évi 80 töltény nem sok,önvédelmi fegyverhez kellene min havi 100-t kilőni+szétszedés és karbantarás gyakorlása.
Az ellentámadást nem tudod kihagyni(gondolj a stratégiai játékokra-valamikor oda kell menned,hogy győzzél),mondjuk a mai honvédséggel igencsak rizikós.
Az ellenfél mesterlövésze (is) ugyanúgy leszedi a kiképzett hivatásos katonát is...A tisztek feladata nem a haditechnikai eszközök kezelése,hanem annak meghatározása,hogy mikor mit és mennyit használjanak belőlük.
Szerintem félév alatt minden besorozottból katonát lehetne faragni(megfelelő hozzáállással)
Mondjuk támogatnám,hogy (békében)pénzzel megváltható legyen a sorkatonai szolgálat(tisztább lenne,mint most pl.E-t szerezni)
Usa a repüléstilalmi övezetet ellenőrzi.A felderitőgép pedig a rádió adások/radarok beméréset/azonsitását végzi.

Előzmény: ) (64)