oncogito Creative Commons License 2001.06.03 0 0 239
Üdv !

Vegetable,

Hát akkor erre azért válaszolnék, mint "singsing" párti. :-)))

Előszöris nem hiszem, hogy újat mondok, ha azt állítom, hogy az állatok is különböző egyéniségek.
Nekem több papagájom is volt és volt köztük notórius vándor típus és volt olyan is, amelyiket szinte hessegetni kellett a kalitkából kifelé.
Mindenesetre azt tartom fontosnak, hogy az állatnak legyen döntési lehetősége ezügyben legalább minimális fokon.
Meg aztán az aranyhörcsög természetét sem lehet egy napon említeni pl. a vándormadarakéval, akik szárnyaszegetten élik világukat - az ember kedvtelése miatt.

Hangaroanak válaszolva:

Igaz az, hogy az ember alkotta fogalom az szabadság. Azonban mégis az ember alkotta megítélés alapján tartjuk az állatokat. Azzal, hogy ismerjük őket bizonyos szintig, még nem tudhatjuk, hogy mennyi sérülést okozunk valójában.
Félereértést kerülendő, nem vagyok elvakult állatvédő. Talán csak annyit szeretnék, hogy rájöjjön az ember, hogy a kedvtelése nem terjedhet más élőlény létének teljes birtoklásáig. Hiszen hajlamosak vagyunk arra, hogy a legjobb szándékkal biztosított körülményeket már elégségesnek is tartjuk.

Ugyhogy nem vagyok meggyőzve. Számomra egy szabadon élő mókusban, vagy akár egy szürke veréb megfigyelésében nagyobb örömöm telik, mint az állatkerti legritkább állatfaj megtekintésében.
Ettől függetlenül nagyra értékelem és komolyan őszintén becsülöm az állatokkal foglalkozók elhivatottságát, állatszeretetét.

oncogito