Lehet, hogy igazad van ami a lányokat illeti. Én nem több száz lányt kérdeztem hanem csak párat és azoknak a véleménye nem mérvadó, vagyis nincsenek elegen, hogy mérvadó lehessen.
"A példa teljes egészében rossz, hisz a szexualitás egy egészséges embernél ugyanolyan szükséglet mint pl.az evés"
Neked, de induljunk ki abból, hogy szerintem viszont ugyanolyan bűn sőt nagyobb mint a lopás. Te is olyan vagy mint kanka elkezdesz velem beszélgetni és azt várod, hogy bizonyítsam a bűnt. Én tudom, hogy bűn és nem akarlak erről téged meggyőzni. Ha nem hiszed, a te fejeden szárad. Te szóltál, hozzám mondván, hogy nem értesz egyet velem. Ha nem értesz és ezt bizonyítani szeretnéd akkor, tedd meg, de ne abból kiindulva, hogy helyes mert az nem bizonyítás csak állítás. De előre figyelmeztetlek, hogy valami fene jó bizonyítékot kell találnod, mert nehezen fogsz az egyházam ellen fordítani.
A biblia tele van a szexualitás tilalmával. "Magodat ne vesd földre". ... Itt még a megszakításos közösülést is tiltja az írás. Az írásom elején idéztem Páltól ha olvastad. Az egyértelműen tiltja. Mit tartasz te végül is? Az aktus szerinted bűn házasság előtt?
"Érts meg valamit: nem te fogod kijelölni a gyerekedet az útra, hanem Isten. Az Atya fogja ezt a lelkiséget, belső békét megadni neki, nem" Kedves alomhajos a megtartoztatott lelkiség nem a szerzeteseknek adja meg az Úr hanem minden fiatalnak. Ha nem értesz vele egyet, bizonyítsd. A lelkiség kialakulására pedig hatalmas hatása van a szülök nevelése és példája. Isten kegyelme minden. De ha valaki ezt nem akarja befogadni annak Isten hiába ad 100*-os kegyelmet. Arra fogom nevelni a gyermekem, hogy befogadja azt amit Isten nyújt. Egy olyan családban ahol : "Bazeg asszony hozd mán azt a ku.....va ebédet me éhendöglök" ott valószínűleg a gyermek is hasonló lesz.
Visszatérve a mondatodra a lelkiséget tényleg Isten adja akárcsak a fizetésemet. De mégiscsak embereken keresztül.
Üdv. Cipó