) Creative Commons License 2001.06.02 0 0 59
"Fogadásom van rá, hogy az amerikaiak nem mentek volna be Koszovóba. Esetleg minket küldtek volna. Ugyanis az amiknak semmi üzlet nem lett volna egy elhúzódó gerilla háborúban."
- Állítólag uriember biztosra nem fogad. :) Ellenben nehezen hiszem, hogy amerikai vezetők azért folytattak kormányközi megbeszéléseket, s ajánlottak fel tuti kedvezményes repülőgépeket, - amik csak picit drágábbak mindenestül mint Európai vagy keletebbi társaik- mert annyira szivükön viselik Magyarország biztonságát. Szerintem úgymond "védelmi" fegyverekre nem is keveset költenek arrafelé. Megtérűl ez??? Ha majd nem lesznek amerikában fegyvergyárak, akik egy óvatos szemhunyással exportálnak az egyik félnek illetve ugye az orosz fél a másiknak akkor elhiszem a dolgot. Szerintem a sárgák földjén tuti addig tartott a háború amig volt mivel. S mivel üzlet mindig volt. Szerencsénkre a közvélemény akkor, s legutóbb is megakadályozta az értelmetlen öldöklést. Az biztos, hogy ilyenkor a diplomácia tárgyalásoknak vajmi kevés értelme. Szerintem S. A.-nak ennyi kellett hogy belássa kevesebb pénze van, s ha egy területen háború dúl abból nem lesz több. Ha a nép harcol nem termel, s nem tud adózni! Ciki.

Amikben nagyjából egyetértünk mindhárman:
- A geostratégiailag kedvezô helyen fekvő terület(el)foglalásnak van értelme.
"mindent lebombázol(az összes erdőt,barlangot... ),utánna csak értéktelen területet kapsz."
- Az tény hogy egy bombázás/elaknásítás erősen csökkenti a terület értékét, például a erdőállományét nagyon, node a rómaiak lerombolták majd sóval behintették Karthagót. Ennek ellenére ma egy drága villanegyed, kormányrezidenciával és yahtkikötővel áll a helyén. Budapestet is újjáépítették, s nem vált értéktelenné egy picike kis külföldi "vandálkodástól". S nem egy amerikai az értéktelen préri felvásárlásából, majd eladásábol lett milliomos annak idején...
- A parancsnokoknak/hadkiegészitőknek az eddiginél jobban szervezni kellene a munka elosztását. Kevesebbe is kerülne, s nőne a hadi morál is. Ez azonban képzettséget igényel, s az alkalmatlanoknál áthelyezés vagy elbocsájtás szükséges.

Az is tény hogy a katonák mozgatásához pénz kell. Amit a pénznek/tőkének nem érdeke megvédeni az szabad préda. Sajna sokan vagyunk.Ráadásul a nemzetközi szervezetek nem a logika, hanem a jog és egyezségek/engedmények alapján működnek. Ha akár csak egyvalaki megvétozza a beavatkozást... (Mert egy ilyesmi sokba kerül ám! az mindenkinek előtt tiszta.)
Azért nagyon úgy tűnik, hogy a kereskedelmi illetve szárazföldi/vizi/légi blokád nem biztos, hogy jót tesz(nevelő hatása van), tekintve, hogy az exportbevételektől elesik a kiskakasként viselkedő ország. Még a csöndes országok is lázonganak a részletes blokád ellen, ha például állatállományukat kénytelenek export helyett leölni vagy lecsökkenteni.
Másrészt a blokád alatt elméletileg nem tudsz behozni nyersanyagot s fegyvereket, s vagy elfogy vagy egy komplett kiépített infrastruktúrával kell rendelkezned ezen a téren, ahogy ezt tette például a 40es évek elején egy német vezető. A nép sajnos hülyíthető, s a haza védelme, a fajunk védelme, alatt, tudván hogy abból neki haszna lesz képes bármire. Mondjuk nem értem, hogy miért szünik meg büncselekménynek lenni az emberölés, ha egy hivatásos nem bérgyilkos hanem katona teszi azt. Csak azért mert a vesztes nem reklamál? Vajon ha a "Yugó" győzött volna, a NATO tiszteket ugyanúgy hadbíróság elé állítják emberiség elleni büntettel??? Esetleg azt aki kilőtte azt a követséget? Csak egy picit... :)

"én például inkább vonulnék be és próbálnék védekezni,mint védekezésképtelenül várni,vagy élő céltábla lenni,mint pl. a jugoszláviai háborúban "
- Régebben irtam, de te mit csinálnál ha magyar állampolgárként a Yugoban van egzisztenciád, állásod, (földbirtokod) s a helyi magyarság védelmének látszata alatt Magyarország elkezdi az ország megtámadását/leigázását. Melyik seregbe vonulnál be???? (A kérdés komoly.)

"a légvédelmi egységek/laktanyák közvetlen közelében élők(nem véltlenül helyezték oda a katonai célokat-néhány civil áldozat és már megingott a nyugat megmentő,igazságos szerepe/álcája) "
- Mondjuk egy laktanyát stratégiai pontokon vannak, s mivel a kereskedelemnek hasonlóak az érdekei ezért én itt még nem zárom ki a véletlen egybeesés lehetőségét. (Konkrét adatokat ugyanis nem ismerek.)

Előzmény: DerMedve (58)