Monthy Creative Commons License 2001.06.01 0 0 233
Van egy felesége, meg 1 (vagy kettő?) pici gyereke is.
Ő az, kettő.

Ráadásul a Jersey Wildlife Preservation Trust (JWPT, de újabban már Gerald Durrel Wildlife Preservation Trust, Jersey, vagy vmi. hasonló néven futnak) nagyon komolyan benne van az élőhelyeken működő ún. in situ fajmegőrzésben is.
Nálunk csinálnak valamit?

Ha nem írt volna könyveket, lehet, hogy megbukott volna a vállalkozás
Szerintem biztos megbukott volna. Nem lett volna pénz semmire.

állatkerteknek köszönheti a fennmaradását. Ilyen pl. az európai bölény, a Dávid-szarvas, az ázsiai vadló, az arab bejza, a rózsaszín galamb, a rodriguezi gyümölcsevő denevér, részint ilyen a hawaii lúd és még sok más állatfaj.
A kérdés szerintem az, hogy eredménynek tekinthető e a fenmaradás. Mert az igazi az a visszatelepítés, ha a faj már megáll a saját lábán. De ha valami miatt kipusztult, akkor az a valami megint veszélyezteti, pl megszűnt az élőhelye. Ha felveszünk egy pesszimista szemüveget, akkor azt látjuk, hogy jójó amit a fajmegőrzés keretén csinálunk, de 50 év múlva lesz rengeteg befőttesüveg, amiben az utolsó példányok sorakoznak, a természetben meg semmi "haszontalan" élőlény nem fog élni. off Herman Ottót is ezért útáltam meg, mert írt egy könyvet, amiben hasznos és haszontalan madarakra osztotta az ornitoológiát, és a haszontalanok közé került egy csomó azóta kipusztult vagy megritkult faj. on

Pl. az óriáspanda, vagy mondjuk a szumátrai orrszarvú esetében nem állunk éppen jól.
Panda ügyben nem pont most volt áttörés?

van egy jó listám, hogy melyik fajt mióta szaporítják sikeresen a világ állatkertjeiben.
Engem érdekel.

Előzmény: hangaroa (222)