) Creative Commons License 2001.06.01 0 0 54
"A terület megszállásnak nem az a célja..."

Ne feledd azonban, hogy semmi értelme (a sikerélményen és az ENSZ (kereskedelmi) blokádon kívül, amit ugye vele kapunk) megszállni és megszállás alatt tartani egy területet, ha azon nem található értékes nyersanyag. Hacsak az adott ország nincs túlnépesedve. A lakosok elmenekülnek más területekre az államot meg nem érdekli. (Pl. Ha jól sejtem Erdélybe erőszakosan románokat telepítettek s elüldözték az ottani magyar lakosságot, akik többsége át tudott menekülni Magyarországra. A tett diplomáciai elitélésén kívül Magyarország nem sokat tett magyar anyanyelvű lakosaiért, holott volt sorozott katonasága...)
Ez esetben nem is lett volna értelme a katonai konfliktusnak, mert kiszámítható a két ország gazdasági helyzetéből előre a végeredmény.S valószinűsítem ez nem nekünk kedvezett volna...
(Még ha jobb a gazdasági helyzetünk a katonai morál(ami nagyon rossz egy sorozott hadseregben!!!) annyira gyengébb lett vona, mivel ők a "hazát" védték volna, míg meg csak határon túli emberekért harcoltunk volna. Tibet határvédelmét se lenne a legtutibb magyar sorozott hadsereggel védeni Kínától...)

A harmadik világháború már elkezdődött csak nem látszik, mert ügyvédek vivják "egymás közt". Mint minden háború, ez is a piac újrafelosztásáról szól. Néhány csata látszik, pl. amit a Danone a Győri keksz ellen, a magyar fogyasztók pénzéért vívott. A legtöbb azonban fedett hadművelet, hála az államtitok nevű hülyeségnek. Néha kipattan, mint a Bős-Nagymarosi erőmű esetén. Néha azonban csak az gyanús, hogy miért ültetik le a fiam 3 évre szoftverlopásért, mikor kivágták volna az iskolából, ha otthon a házifeladatát nem csinálja meg az adott szoftverrel. (A suli géptermei telítettek) Nem kis pénz kell ehhez a háborúhoz, de az épp van, mert a leigázott területek szépen fizetnek.
Mint azt vezető politikusaink (is) mutatják, ha valaki például villát akar építeni, az meg fogja tenni, akármennyit is kérnek érte...
A tolvajok korát éljük. (De ez már off)

Üdv,
Mosoly, az örök optimista

Előzmény: DerMedve (51)