) Creative Commons License 2001.06.01 0 0 53
Szerintem ma is sokan örülnének, ha eévi 1-2 alkalommal 100EFt behajtanának rajta anélkül hogy megérezné...
Másrészt mivel 40% az adó így ha egy évet dolgozol akkor annak több mint a felét az államnak teszed, csak azért hogy az adóhatóság ne piszkáljon. Heti öt napból kettőt... S akkor nem beszéltünk még a fogyasztási adókról, s a luxusnak számító cikkeken lévő extra adókról!!!
Én tényleg sokkal boldogabb lennék, ha csak évi 1-2 alkalommal 100Eft kellene adóznom, de sajna jelenleg havonta 100Eft az adóm... Tudom, hogy más imádná ezt is, de én nem teszem, mert 1 év alatt több mint 1M csak adóra kicsit soknak tűnik nekem...(Plusz a fogyasztási cikkek adója, ha enni is akarok valamit) Egyenlőre ennyit az egyenlő közteherviselésről...
A sorozással nincs gondom. Azzal van a gondom, hogy a szakács rádiót hegeszt, a villamosmérnök főz!!! A lehető legkevésbé hatékony, s ilyen biztos nem lenne egy zsoldos hadseregben, mert ahhoz túl drága. (Azt elismerem, hogy minimális szintű alapismeretek kellenek mindenkinek, de ha nem szereted akkor ne kelljen csinálni. Mert nem fogod 100%ig jól végezni.) Illetve adjanak nekem "királyi birtokot" (az se bánom ha az a Budai villanegyedben van :) s akkor nem kell rángatni megyek magam is. Mintahogy élő példa, hogy sok helyen a katonaság fizeti a gépjárművezetés oktatást. Legyen a katonaságban olyan technikai háttér, ami vonzza a fiatalokat, s akkor nem Quakezni fognak, hanem élőben Paintballoznak egy hadgyakorlat keretében. Négy lőszerrel és nem működő radargéppel(max 1 éve leszerelt katona tapasztalata) nehéz csodát csinálni... Megváltozott a háború is... Nem kell mindenáron árokba ásni magunk... Akár milyen trükkös az ellenfél partizánegysége a napi szőnyegbombázást szerintem rosszul tűri. (A légelhárító egységek ellen meg ott az elektromos zavarás...)
Egy háborúban a polgári lakosság nem tétel...
Előzmény: fenrir (52)