kayleigh Creative Commons License 2001.05.31 0 0 155
Hát akkor íme az útibeszámoló. Bocs, hogy most nem a Marillionról, vagy Fishről írok, ahhoz kicsit jobban hozzá kell készülnöm.
Az egész Dietzenbachban, egy Frankfurt melletti kisvárosban kezdődött 24-én. Izgatottan vártam 12. Jethro Tull koncertemet, annak ellenére, hogy csak egy válogatáslemez jött ki tőlük az utolsó időkben, és hogy tavaly Zlinben szintén láttam őket. A Hessentag nevű többnapos fesztivál Classic Rock napján léptek fel Manfred Mannel és számomra két ismeretlen zenekarral együtt. Az első meglepetés a pénztárnál ért, ahol kiderült, hogy a fő attrakció nem a Jethro, hanem Manfred zenekara lesz. Sorban állás alatt szépen le is ment az első, leginkább a Cranberrieshez hasonlítható német banda, de a Young Dubliners már a színpad előtt talált. Tavaly ők voltak Amerikában a Jethro előzenekara és Andersonnak annyira tetszett, hogy meghívta őket az idei turnéra. Nekem már kevésbé jött be a zenéjük, laza brit pop folkos (fuvola, hegedű)beütéssel. Felejthető volt. Ezután verőfényes napsütésben kezdődött el életem legrosszabb Jethro Tull koncertje. Bár a dalok válogatása igazán kedvemre való volt, sokkal inkább, mint a tavalyi - lásd a műsort a www.j-tull.com latest news oldalán - (tavaly mindössze a Hunting Girl volt a számomra legkedvesebb 70-es évek közepén készült lemezekről), a hangzás botrányosra sikeredett és ez teljesen rányomta a bélyegét a produkcióra. Emellett láthatóan a kb. 20 ezer ember jó részének láthatóan fogalma sem volt arról, mi is az a JT. Szóval a hangulat sem szökött az égig.
Szerencsére a MM'sEB némileg kárpótolt a csalódásért, ugyanis egy nagyon jó hangulatú, kiválóan hangosított másfél órát nyomtak. A műsorban semmi meglepő nem volt, nagyjából a tavalyi itthoni koncertek dalai szóltak. A zenekar tagjai láthatóan élvezték, amit csináltak és a közönség is vevő volt a bulira. Azért a mini-moogos pötyögések kicsit hosszúra sikerültek és én titkon reménykedtem Chris Thompson felbukkanásában is, de összességében azért mondhatom, a koncert megérte a német viszonylatban igencsak olcsónak mondható 37 Márkás beugrót.
De mikor lesz már új album, Manfred?

Folyt. köv. legközelebb: Fish - Kreuztal, május 25.