iceberg Creative Commons License 2001.05.28 0 0 8
Szia Ágibági!

A szénanátháról találsz olvasnivalót a www.szulo.hu -n.(Egészség címszó alatt)

A kortizonos krémek mellékhatásáról semmi konkrét infom nincs,- ezt nyilván a dokinak kell mérlegelni,hogy nagyobb-e ilyenkor a lehetséges kár,mint a várható haszon - de tény,hogy ezek a kencék hormont tartalmaznak...:((

Hogy a fiadnak eddig a pofiján volt inkább kiütés,az is _inkább_arra utal,hogy ez nem un. kontakt ekcéma,amit a bőrrel érintkező fürdetőszerek,ruhában maradt mosószer,stb okozzák,hanem valamilyen élelmiszer.

Szvsz készítsetek egy étkezési naplót,amibe felírjátok minden nap az összes ennivalót,amit a kisfiú elfogyasztott.Az _egy_ falat sütit,a _morzsányi_ csokit,de még a _kortynyi _innivalót is.
Közben pedig figyeld a reakciókat.Jobb lett... - roszabb lett...

Minden gyanús,amiben aroma,tartósítószerek,szinezékek,mesterséges adalékok vannak,legyen az édesség,(keksz,fagyi,süti,néhány gyüm.joghurt...),
hús -ill.húskészítmények (virsli,májkrém,szalámifélék,...),üdítők,gyümölcslevek,lekvárok, nutella,kávé,(a koffeinmentes is!!),csokoládé,leveskocka, stb..
(Ha pájinkás kenyérrel is etetitek,akkor az alkohol is szóba jöhet..:))
.
Sokan nem tudják,hogy a diófélék is erősen allergizálnak,a földimogyoró is bűnös lehet.
Sőt,a búzában ,ill.az abból készült lisztben lévő lektinek is elősegíthetik a hisztaminek felszabadulását.

Még valami.
Egyik ismerősöm az ekcémáját 16 éves korára simán "kinőtte",pedig rajta aztán évekig nem volt fél tenyérnyi,összefüggően ép bőr.
Sokat segített rajta a napozás,és furcsamód -nem vicc!! -mindig akkor javult az állapota,ha megfürdött a koszos Dunába...(??)
Még annyit érdemes róla tudni,hogy nagyon válogatós volt,rizsen,sültkrumplin,nutellás kenyéren (!!!) ,narancson (!!!!) és kólán (!!!) élt.

Sok sikert!!

Előzmény: Ágibági (1)