Geőcze Zoárd Creative Commons License 2001.05.28 0 0 36
Kedves Olvtársak,

Azt látom nagyon tragikusnak, hogy nálunk nem lehet választásokat nyerni. Nálunk csak elveszteni lehet a választásokat (nyilván az éppen hatalmon lévők szemszögéből nézve), ami több, mint aggasztó. Ez azt jelenti, hogy nincsenke valódi alternatívák, ahogyan azt többen meg is fogalmaztátok alant.
A másik aggasztó dolog az az, hogy mennyire átpolitizált a magyar társadalom. Önmagában az, hogy ez a topik létrejött, azt mutatja, hogy már lassan mi, a választópolgárok sem a józan eszünk, hanem a kvázi vagy valós pártpreferenciáink alapján választunk. És ez nagy baj, mert tulképpen azt (is) jelzi, hogy saját választásunkat akarjuk legitimálni azzal, hogy védjük azt, akire szavaztunk. És ez értelmetlen.

SZVSZ mindegy, hogy a FIDESZ vagy a MASZOP nyer, mert a) úgyis kompromisszumokra fognak kényszerülni, tehát megint senki nem fog tudni végigvinni egy konzisztens programot, b) nagy átlagban ugyanolyan 3. vonalbeli figurák mennek politizálni, bármelyik oldalt nézzük is, c) vajon ki volna alkalmas arra, hogy teljesen feltárja az eddigi kormányok összes disznóságait VAGY teljesen lezárja ezt a 12 évet és tiszta lapot nyisson?

Üdv,
Zoárd