JO Creative Commons License 2001.05.27 0 0 174
UDV!

"Szerintem a "többé-kevésbé ismered" közül a kevésbé áll meg. "

Mar megint tevedsz...en a napi (nem munka-)kapcsolatot nem neveznem feluletes ismeretsegnek. Es meg ez a napi kapcsolat is sokkal tobb a napi par perc beszelgetesnel. Mondjuk ugy, hogy nagyon kozeli jo ismeros..:))

"Az ismerősöd most éppen mit csinál, már az aki sokat tanult tőle? Kótyavetye üzletet nyitott? "

MOst eppen o is egy bank egyik vezetoje. A regi helyerol "vadaszta le" egy fejvadasz ceg.

"Mellesleg légy erős, Téged is használnak, ha alkalmazott vagy. "

Ezt akar Thurmer is mondhatta volna...a hetvegen
Legy eros...mar megint tevedsz: Csak azt hasznaljak (ki), aki hagyja magat...es ez fuggetlen az erintett szemely rangjatol, poziciojatol. Megnyugtatasul kozlom, hogy en is alkalmazott vagyok...igaz kulonleges statuszu..:))

"A kiárusítás és az eladás között van egy széles me(zs)dgye! Alapvetően nem vagyok a külföldi tőke ellen. "

Pont ezert nem szabad osszemosni a kettot...

"Nem mindegy, hogy mikor milyen áron adunk el - ha meg azért kellet eladni, mert a kutyának se kellett volna, akkor csókoljunk be annak akiknek ezt köszönhetjük - és ezzel a legjobb érvet szolgáltattad arra, hogy miért alkalmatlan az egész banda. "

Ez teljesen igaz. De ez sokkal ossztettebb kerdes. Biztosan voltak olyan uzletek amiket szamunkra elonyosebben is meg lehetett volna kotni, csak hat ugye az diktal akinel a della van...es neha kompromisszumokat kell kotni a hosszutavu elonyokert. Ha pedig arra celzol, hogy loptak volna...nos biztosan. (MOndhatnam azt is, hogy a mostaniakhoz kepest legyfing a huzatban, de ez meg nem menti oket.) Arra pedig eleg nagy odds-cal fogadnek, hogy a mo-i privatizaciot meg valaha viszontlatjuk tankonyvi peldakent, sot tudomasom szerint mar szolgalt is peldaul mas orszagoknak (vagy csak szo volt rola?).

"Taps!(banda alatt érts a késő szoci korszak újtörökjeit, akik megtanultak egy másik nyelvet az orosz mellé, és kezükbe nyomták a Polgazd. helyett Smith és Ricardo műveit -"

Ilyen alapon minden 30 evesnel idosebb ertelmisegi ilyen..ami nem igaz- tehat a kijelentes nyilvanvalo hulyeseg...

"de tudod, ha nagyon értettek volna hozzá, akkor ügyesen kivezették volna az országot a gazdasági kátyúból, és megőrizték volna a hatalmat. "

Az akkori rendszerben ez nem volt lehetseges. A szocializmus egy bizonyos ponton tul korlatja volt a fejlodesnek. Ezt paran felismertek es szepen kivettek Kadar kezebol a dolgokat. Termszetesen voltak (vannak) kulonbozo piszkos, egyeni politikai jatszmak, de ezekkel meg szerintem egy ideig egyutt kell elnunk.

Mondok egy szerintem ide illo peldat. Rommel tabornokot a szoci lexikon naci tabornokkent irja le, aki Hitler es az NSDAP fanatikus hive volt ugyanakkor dokumentalhato, hogy nem volt parttag, sot tamogatta a merenyletet Hitler ellen. Akkor most mi az igazsag? Aki egy bunos rsz-ben el az meg nem bunos, foleg akkor ha sokat tesz azert, hogy a rsz-t megreformalja ill. felszamolja. Medgyessy es "bandaja" semmivel sem nagyobb komcsi, mint Orban vagy Csurka. Ha meg tiz evig tart a szocializmus ok is eljutottak volna a PB-ig vagy a KB-ig. Csak kozben rszvaltas volt, hat ok is valtottak. (Foleg ugy, hogy Orban es egesz kompaniaja, allitasaval szemben ott viritott a KISZ-ben, ahova pedig nem volt kotelezo beugrani...)

"- meg aztán rájöttek, hogy jobban lehet Párizsból öltözködni, mint a GUM-ból. "

Jobban? MOndjuk inkabb ugy, hogy dragabban...:)))

"Soknak bejött ám a száámítáása "

Nem az a baj, hanem az a baj, hogy kozben tomegeknek meg nem jott be...

m.t.:
JO

Előzmény: Cassius Dio (172)