hangaroa Creative Commons License 2001.05.25 0 0 164
Na, folytatom, mert Monthy írta még: "De titeket legalább nem a haszonszerzés vezérelne, és ez is egy tájékoztatási, nevelési csatorna lehetne. (csak annak adnátok el, aki megbízhatónak tűnik, + infokat adhattok stb.) "

Ez igaz. Ha valamilyen állatot vesznek nálunk, akkor mindig kiokosítjuk a tulajt, hogy mikor mit kell csinálni. De a legfontosabb az, hogy az emberek felelősséggel vásároljanak állatot. Ezt nehezen értik meg, amikor magyarázzuk, és az emberek többsége - úgy tűnik - valahogy olyan módon gondolkodik, hogy abba ez a szemléletmód nem fér bele :-((( .
Azért persze nem adjuk fel ;-)

Különben volt már olyan tragikomikus eset, amiko egy néni aziránt érdeklődött, hogy a tengerimalaca miért pusztult el. Aztán kiderült, hogy csak egy kád vízbe szerette volna rakni (merthogy tengerimalac), és furcsamód megfulladt szegényke...

Szóval ez a nevelési csatorna működik, de ez csak csepp a tengerben. Jóval hatékonyabb, hogy már harmadik éve csinálunk pedagógus továbbképzést, ahol ezeket a dolgokast elmondjuk, a pedagógusok meg az óvodásoknak, iskolásoknak mondják el. Ez már elég sok helyre eljut, és ha a gyerekek ennek tudatában nőnek fel, már nyert ügyünk van.

Monthy: "A személyes kommunikációt nem lehet pótolni, kellene néhány fiatal lány valamilyen egyenruhában, akik egész nap (főleg hétvégén amikor sokan vannak a látogatók) sétálnak fel alá és beszélgetnek az emberekkel az állatokról. Asszem még ingyen is lehetne találni erre a célra csajokat a biológus hallgatók közül."

Hasonló dolgog nyaranta működik, bár nem teljesen erről szól (mert inkább gyerekekkel foglalkoznak a kolleginák, a felőttek gyakran nem tűrik, hogy nekik magyarázzanak arról, mit hogyan kell csinálni), és az egyenruha helyett állatjelmezt hordanak (megleg és kényelmetlen). Azeket a kolleginákat nyáron ideiglenesen foglalkoztatjuk, és abban igazad van, hogy az egyetemisata/főiskolás lányok erre nagyon alkalmasak. A biológus hallgatóknál azonban a pedagógus hallgatók jóval többen vannak, amit a munka jellege is indokol. Egyébként nagyon ügyesek, fiatalok, szépek, vidámak stb., úgyhogy tiszta főnyeremény. Személy szerint nagyon becsülöm a munkájukat.

Továbbá: Monthy! Ne félj, az ötleteid nem nagyon vadak! Örülök, hogy szerinted is rulez, ami elindult.

Kawauso megint nem ír (hüpp) hirvike, monthy írjatok.

hirvike! Email megy!

Legjobbakat mindenkinek!!! :-))))))

hangaroa (a most éppen nagyon vidám lelkületű, ám megint nagyon kialvatlan)