kenguru Creative Commons License 2001.05.24 0 0 226
Sziasztok!

Jómagam már majd' egy éve kergetek egy 406-ost, lassan 50e közös km van mögöttünk. Ráadásul a cégnél van még ezen kívül öt másik, tehát kb 300.000 e tesztkmről tudok mesélni.

A lényeg, ami nem újdonság: az autó jó. Igazi kényelmes, szép utazólimuzin, amely nyugtatja az idegeket egy kemény nap után - vagy előtt. A motorok 1.8 benzin, ami nem egy csoda, de hozza az elvárható szintet, átlagosan 8-9 literes fogyasztással, lábtól függően. Kényelmes hosszú távon le lehet vele menni 7 liter alá is, hajtós autópálya szakaszokon 12-15 liter a fedélzeti computer helyett. Az autóknak egy típushibája volt - négynek a hatból - szar volt az első fékje, nagyobb sebességről fékezve rázott mint a fene. Nekem az első 30ekm-en 4 első féktárcsám volt, mire végre garanciában beletették a 2.0 verzió első fékjeit. Azóta semmi gond.
Az autó igen kényelmes - bár nem kényelmesebb mint a korábbi Xsara-m. Nagyon csendes - belülről -, lexebb (Fekete, bézs belsővel), meg a hifi sem rossz így, hogy kivágtam belőle a gyári hangszórókat!
Egyébként én a futóműtől nem vagyok úgy elájulva, a viszonylag puha felfüggesztés itt bosszulja meg magát. Egy új Astrával, vagy Focussal simán bekanyarodok ott, ahol a 406 már araszol kifelé, csikorog, meg ami kell. Szóval nem egy sportautó, de ezt végül is nem is ígéri. Az ár-érték aránya fenomenális, remélem az utódja is megőriz valamit ebből és a szépségéből.

Üdv Kenguru