hangaroa Creative Commons License 2001.05.24 0 0 151
Üdv, hirvike!

hangaroa hic et nunc (nappali aktivitás )

Na, igen! Így már értem. Mi nagyon sok információt akarunk megosztani a közönséggel, és még az sem tántorít el bennünket, hogy többségüket ez nem érdekli. Akit érdekel, remélem boldog, hogy - kisebbségi létére - mi azért törtődünk vele. A táblák sokfélesége ebben gyökeredzik (ah, de költői volt...) :-D

A ragadós száj- és körömfájás - reméljük - csak átmeneti. Mert amúgy elég veszedelmes dolog.

"látogatók többsége nem tud olvasni"

Valahol olvastam egy topikot a 15 évesek szapulásáról (itt, a törzsasztalban). Ott emlegették a funkcionális analfabétizmust. Szerintem részint itt is erről van szó, és nemcsak a 15-ösöknél.
Ezenkívül az emberek többségében ma már nincs sok érdeklődés az ismeretek bővítése eránt, ha az nem hoz közvetlenül hasznot. Ezt akár a szemükre is vethetném, de az is lehet, hogy a megélhetési nehézségekkel van összefüggésben.

Különben mindenféle trükkel próbálkozounk, hogy azért néha megtudjanak ezt-azt (pl. többféle tábla :-D ), de kissé szélmalomharcnak tűnik.

A kultúra hiánya tényleg sokaknál igen nagy probléma, bár a helyzet az elmúlt években sokat javult. Régebben rendszeresen voltak olyan látogatóink, akik hurkapálcikába tűzött gombostűvel, féltéglával, ácskapoccsal felszerelkezve a "szórakozásnak" egy igen különös formáját választották. Szóval tudnék mesélni...

A büfékben voltak mindenféle szabályozások, pl. nem lehet kapni alkoholt (korlátozza az ítélőképességet ;-D ), papírpoharas üdítőt, de hogy a látogató mit hol fogyaszt el, azt elég nehéz kordában tartani. Testi fenyítést meg mégsem kellene alkalmazni.

A motozás lehet, hogy jót tenne, és szerintem sok kolléga szívesen vállakozna rá bizonyos esetekben ;-P . Csak technikailag nem tudom, hogyan lehetne megoldani, merthogy erre is van (hogyne volna) részletes szabályozás (mikor? ki? hogyan? miért?).

hangaroa (a kialvatlan)

Előzmény: hirvike (150)