Törölt nick Creative Commons License 2001.05.19 0 0 15
Jó estét kívánok, Szia Mindenkinek!
Megpróbálok válaszolni, de lehet, hogy kissé hosszúra fog nyúlni."Szvsz az lenne a nemzeti egység, ha hirtelen abbahagynák a taktikázást és kizárólag azt néznék, hogy rövidtávon miben tudnak megegyezni"
Kedves Sierra!Ez nagyon nagy részben működik, nem csak a pártok közt, ami majdnem lényegtelen, de a társadalom túlnyomó részében is. Emlegessek néhány példát? NATO, EU, Gazdasági fejlődés, Nagyobb társadalmi szolidaritás, ugyanakkor a társadalmi igazságosság teljesebb érvényesülése, ne kapjanak azok hatalmas segélyeket, akik nem AKARNAK semmit letenni a közös asztalra! Nagyobb biztonság, úgy jogi, mint társadalmi szinten. És még lehetne sorolni.
Kedves Macskaköröm!Eggyel fölötted a kiigazítás. Annyit tennék hozzá, hogy a mondatban az is szerepelt, hogy "ez esetben".
A nemzeti konszenzus pedig nagyon sok dologban létezik és létezett, persze nem minden esetben,csak ezek az esetek sűrűn gerjesztettek. Az még nem is lenne olyan hatalmas gond, hogy az ellenzék vitatkozik, hiszen ez a feladata. Vicces lenne, ha én a saját hibáinkból idéznék, ezért inkább a közelmúltból és a politikai partnertől: Tisza, cián, reagálások, európai felháborodás, stb. MSzP-nyilatkozat: A Magyar Vízügy, és a Körny.véd. Min. nem állt a helyzet magaslatán, különben is mittudomén milyen vegyszerrel közömbösíteni lehetett volna az egészet. Az, hogy a cián egy befagyott felszínű folyón jött át, a kurta farkú kiskutyát nem zavarta. Másnap csinálja a csiga tv. a "közvéleménykutatást", naná! Az, hogy manipulálták-e a min-ból a telefonokat, tárgykörben mellékes.
Kedves Big-lesz! Szerintem lehet az egész Nemzet érdekeit képviselni, de lehetetlen minden egyénét!, esetleg kisebb, partialis érdekek is sérülhetnek. De ettől még lehet Nemzeti érdek. A HNF-utalás ugyebár csak vicc volt?

Kedves Micuember!
Nagyon sok vitát lefolytattunk annó, hogy a szavak, kifejezések hogyan, és egyáltalán
megtartották-e eredeti jelentésüket, vagy "átértékelődtek" időközben. Hiszen a szoc. időszakában kiadott idegen szavak és kifejezések szótára, valamint az értelmező szótár, a legkevésbé sem nyújt kielégítő tájékoztatást. Ráadásul ezek a dolgok valamikor a nevelés részét képezték, különösebben nem is kellett magyarázni. Sajnos, hogy "szlogen" lett nagyon sokból, és ezáltal le is járatódott. Olyan fogalmakról beszélek, mint " szociális piacgazdaság", "polgári", "Nemzet", "keresztény értékrend", stb. Ezekhez az értelmező szótár minden esetben pejoratív, negatív magyarázatokat fűzött, tehát hiába olvasta, tanulta meg valaki, hiába használják Európában teljes tudatossággal és természetességgel, nálunk sokan nem tudják beazonosítani, holott úgy érzelmileg, mint életfelfogás szempontjából ebbe a körbe tartoznak.
Köszönöm türelmeteket, ez tényleg hosszú lett kissé. Üdvözlettel: amati