Tamás Creative Commons License 2001.05.18 0 0 5
Nem hülyeség a fidesz-PR. Mert mi is történt?

Frei leszállította a soros gagyi szar műsorát. Mint az összes többi, ez is lement, arra számított mindenki, hogy majd jól megnézi a nép, ámul egyet, beszél róla "hú, de kemény bérgyilkoscsávó vót a frejben tennap, egy misi dollár a miniszterelnök díja appám" két napig, aztán viszlát. Jöhet a következő vacak. Senki nem foglalkozott volna vele.

Viszont a műsort látták a fideszes PR-osok, akiknek mostanság egyre erősebben kell dolgozniuk azon, hogy vezérünknek szimpátiát sajtoljanak ki a népből. Hogy a legegyszerűbb: sajnálat, gyerek, család, védtelenség - ezek kiváltanak az emberekből érzelmeket. Úgyhogy megszületett az ötlet: csináljunk botrányt.

Megcsinálták. Ment az érzelmekre hatás: hogy Orbán szegény gyermekei, ha ezt meglátják, jaj szegények, hogy a papát valaki meg akarja ölni, jaj. Nyomatékosan megjegyzem, a világon sehol (az értelmesebb felében) nem lett volna probléma egy ilyen riporteri kérdésből: ha a Frei amerikai tévébe szállítana műsort, az amerikai elnök árát kérdezte volna. A politikai paletta jobboldala persze egy emberként támogatta, verték az asztalt, hogy felháborító. A baloldal megint csak ült és azt sem tudta köpjön vagy nyeljen a Viktorék megint meglepték őket.

Miután kitört a botrány, csak akkor kezdtek el utánajárni a szakmai kérdéseknek. Nem véletlen, hogy pont a Juszt, aki ugye Viktorékat nagyon nem szeresse, és nagyon szeretne valami látványossal visszakerülni a média központjába - amihez neki a Frei holttestén keresztül vezetne az út.

Szóval a botrány kipattanásához mindenképpen az kellett, hogy valaki az ügyben elkezdjen kavarni, és ez a fidesz volt.

Előzmény: Lora L (4)