Gpeti
2001.05.18
|
|
0 0
1867
|
Mondtam már, hogy nem verseny volt, csak egy előzés. Nem vagyok olyan, aki nem bírja elviselni, hogy megelőzik. Ha gyorsabban akar menni, ám tegye azt. Egyébként is, bent ült a családom is. Országúti versenyzésre ritkán vagyok kapható, mert hamar átlépi az ember az ésszerű sebességhatárokat (mondjuk ki: félek), de egy városi piros lámpás rajtra mindig felveszem a kesztyüt.
Azért túlzásokba ne essünk, hogy nincs az 1.6-osnak párja a maga kategóriájában. Mi az ő kategóriája? A lökettérfogat? Mert van néhány egyhatos motor, ami azért jobb, mint a Fiat. (Honda VTI, ESI, Alfa). Manapság az a 103 Ló nem egy egetverő teljesítmény, talán csak az Opel (100) és a Citroen (90) gyengébb nála? A Renault 1.6-osa pl 110 Lóerős, és tényleg egész jól muzsikál a Mégane-ban.
Ha magára a motor hangolására, pörgösségére gondolsz, az általa nyújtott vezetési élményt nézzük, akkor tényleg nagyon ott van a szeren. Egyszerűen a fordulatszám emelkedésével arányos az adneralin szintje is, egyfajta függőséget okoz. De azért azt ne mondjuk, hogy a legjobb. Maradjunk objektívek. |
Előzmény: yOLORO (1866)
|
|