Macimedve!
Úgy tűnik, tapasztalataink nagy részben azonosak. Már írtam korábban is, hogy az OMV-benzinből az én autóm mindig 1 literrel többet evett, mint MOL-benzinből. Ugyanazzal a tempóval, ugyanazzal az autóval, ugyanazzal a mérési módszerrel (tehát teletankolás, és a kút szerinti mennyiség és az előbbi teletankolásnál nullázott kilométerszámláló adatából számolva).
Nem tévedés, többször is megismételtem a számítást más-más kutaknál tankolva, és teljesen bizonyos, hogy az OMV-benzinnel valami gond volt. Legalábbis a régebbivel, ugyanis egy jó ideje nem tankolok már OMV benzint (pedig van SuperShop Maestro kártyám).
Abban is hasonlítunk, hogy én is kerülöm a Shellt, bár nem minőségi problémák miatt. Az én tapasztalatom szerint a Shellnél kapható benzin (jelenleg 95-öst használok, de előző autómba, egySierrába mindig 98-ast tankoltam, nem egyszer a Shellnél), szóval a Shell-benzin nagyon jó minőségű.
Végül az Aral-lal meg a MOL-lal nekem sincs semmi bajom. Előbbivel azért, mert nagyon ritkán kerül utamba Aral benzinkút, utóbbival azért, mert nem próbálkoztak még semmivel, és korrektek. Leggyakrabban az Árpád fejedelem úti MOL-kúthoz járok, mindig ott mosatok és legtöbbször ott tankolok (mivel nagyon közel van a jelenlegi munkahelyemhez). Ott szerintem mindig korrektek. De a Herceghalmi MOL-kútnál ios gyakran tankolok, és ott is korrektek. Szóval egyelőre nekem a MOL jön be. Ez van.
Valakit sérthetett valamelyik itteni hozzászólásom, mert kaptam egy levelet magánba, hogy véletlenül nem vagyok-e benzinkutas. Nem. Nem vagyok a MOL marketingese sem, sőt nem is dolgozom egyetlen olajtársaságnál sem. Programozó vagyok.