Akkor lehet, hogy csak fogalmi eltéréseink vannak. A tudat nálad mit jelent?
Ha agyi muködést akkor nem értek egyet veled. A szemlélödés pont arról szól, hogy Isten a józan észt és a gondolkodást, a következtetést, félreteteti velünk.
És akaratilag közöl velünk dolgokat. Amiket agyilag mi nem fogunk fel, csak szellemben.
Írod:
1. Érzékelem az engem érő hatásokat.
2. Értelmezem az engem érő hatásokat.
3. Viszonyulok az engem érő hatásokhoz.
4. Hagyom, hogy az engem érő hatások gondolatokat ébresszenek bennem.
Avilai irja:
1. A szemlélödés annál valódibb minél jobban azt érezzük, hogy semmi nem történik semmit nem érzünk. (mintha nem lennének hatások)
2. Értelem nem foghatja fel Istent, és úgy álunk fel ima után, hogy már megint csak a napot loptuk (az elején)
3. Tudtomon kívül tényleg alakulok, de nem úgy mint azelött. Tehát nem én viszonyulok, hanem az Úr kezd formálni anélkül hogy tudnám.
4. Ha az értelem, vagy emlékezet megmozdulna, csititsuk el öket, ne higyjük azt hogy frappáns imákkal, bűnbánattal, vagy gondolatokkal kedvére lehetünk Istennek. Csak az akaratnak kel mozdulnia. A másik két tulajdonságnak aludnia kell (értelem, emlékezet).
Szóval ha nem értettelek félre akkor az 1,2,4 pont beli állításod, szöges ellentéte a szemlélödésnek. Ha gondolod oldalszám szerint kikereshetem Amikor avilai ezeket mondja de az eltart egy darabig.
Üdv. Cipó