Bvitamin Creative Commons License 2001.05.16 0 0 18
És mi van, ha Tomi Bácsi igazat mond? Tegyük fel adott egy nagyarcú orosz keménygyerek, aki úgy dönt, hogy neki már mindent szabad (mert hát vannak barátai és már nagyobb bajból is kihúzták, mert értékes munkaerő...). Pl. a nyilvánosság elé állni, és vállalni, hogy hentes. Aztán rájön, hogy ezt talán mégsem kéne és visszakozni akar, mert a Nagy Orosz Főnök beszól, hogy ez már azért már tényleg túlzás volt. Kapóra jön neki a másik magyar riporter, aki ugyanúgy fizet neki, hát elmondja a kamerába, hogy ő egy szegény félrevezetett bolti eladó. Szergejék a KGB-ből már úgyis meggyőzték, hogy jobb, ha átképzi magát, mert árt az országimázsnak. Azaz egyszerre lesz népszerűtlen a redőröknek és a Régi Barátainak is.
Közben megkeresi a Riportert a Nagy Orosz Maffia és elhelyezi szakszerűen a megfelelő levágott fejet a megfelelő ágyba. Riporter para lesz és inkább megbeszélik, hogy jó, mostantól Igor tényleg bolti eladó. Riporter beismeri, hogy rossz fiú volt, még akkor is ha nem volt az. Nagy dolog: elveszíti a hírnevét (már úgy is betegre kereste magát), de az élete többé-kevésbé megmarad. Tomi Bácsinak nekiesett a rendőrség, a maffia, talán a Miniszterelnöki Hivatal, esetleg a Nagyon Titkos Szolgálat is. Biztos, hogy Laci Bácsi az igazság harcosa? Tényleg, nem vezetett valami kékfényes műsort annak idején. Azalatt szerezhetett mondjuk új barátokat, akiknek érdekében lenne felejtetni az Igoros malőrt... Ki tudja... Esetleg Tomi Bácsi kérte meg, hogy tisztázza a helyzetet...?
Ez is lehet egy verzió, de akkor persze a világ mocskosabb, mint elsőre gondoltuk. Amit persze nem szeretünk, ezért inkább mégis maradjunk a megnyugtatóbb változatnál. Legalább nyugodtan alhatunk, amíg nem kerül nekünk is a lófej a paplanra...
Tényleg, ha így lenne Te mit tennél Tomi Bácsi helyében...? Nem mondanád azt, hogy jó csak vicc volt, csak ne lődd le a mamát...
Az igazságot soha nem fogjuk megtudni.
A történetben szereplő személyek és helyzetek csak a képzelet szülöttei. Minden hasonlóság élő, vagy valaha élt személyekkel csak a véletlen műve lehet.
Ezt gondoltam ideírom, nehogy én is lónyerítésre ébredjek. Vagy az ügyvédem...
Előzmény: pancho (14)