krisztababa Creative Commons License 2001.05.15 0 0 134
Nekem az érettségi életem legszörnyübb napja volt.
A .... Gyak Közg. SZKI. Azaz gyakorló iskola lévén fiatal tanárok 'szórakozóhelye', havonta volt tanárváltás. Az ofő tanitotta a törit, oroszt. Jó tanuló voltam, a 2. az osztályban + matek fakt-os, mert az ELTE TTK-ra szerettem volna jelentkezni.
Két helyen rontottam. 1. Az érettségin már várandós voltam a most 11 éves kislányommal. Tanakodtak: érettségizhetem-e. Engedtek, de hátrányból indultam.
2. Annyira akartam évvégére a magyar nyelvtan ötöst (8 ötösöm és 2 négyesem volt), hogy utolsó órán a magyar tanár csak engem feleltetett a táblánál 45 percig. Feltétele az volt, ha egy hibám lesz, akkor évvégén 4-es. Megadta az ötöst.
Persze érettségin ez visszaütött.
Magyar írásbelin a Himnusz-Szózat összehasonlító elemzést írtam - véleményem szerint szuperül, ugye a jegybe beleszámít a helyesírásod is... A szóbelin Gogol: Köpönyegét húztam, az elnök már leállított, hogy nagyon jó felelet volt. Erre a magyartanár: És milyen hasonlóságot lát Gogol és Tolsztoj munkássága között, kifejezetten az Ivan Iljics halála c. mű alapján? És még erre is feleltem!!! Végeredmény: hármas (ugye az írásbelivel együtt!)
Teljesen kiakadtam, sírógörcs kerülgetett, de töritételt kellett húzni. 13-as: Bach korszak. Rendes volt az ofő: 3-ast kaptam. Ezután tényleg rosszul lettem, kivezettek, megitattak, majd vissza orosz tételt húzni: 13-as: "A csepeli munkás megmozdulás 1919-ben". Hát gyerekek, a címét alig bírtam lefordítani, írásbelivel együtt: kettes. Utána megkérdeztem az ofőt, mi volt ez a tétel. Ugyanis 19 tételnek kellett lenni (ahányan vizsgáztunk). És ő előtte nem adott tételeket, csak azt mondta, a vastag betűvel szedett címek lesznek, úgy mint: Budapeszt, Mászkvá, SzSzSzR stb.
Azonban nem volt ilyen 19 tétel, ezért kénytelen volt a 3.-os tankönyvünkből egy apróbetűs olvasmányt betenni. Pont 13.-nak és pont én húztam.
A legszebb a matek írásbeli volt: teljesen biztos voltam abban, hogy legalább négyesre írtam (fakt. ugyebár). Végeredmény: kettes.
Azóta sem voltam az iskolámban és nem is szándékozom oda többet betenni a lábamat.
Így általában a 4.-es évvégi bizimmel dicsekszem, mert az majdnem kitűnő, no meg az államvizsgámmal mert az pedig jeles.
Előzmény: BahnScorper (133)