Bóbita2 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 131
Szervusztok!
Dödölle ügyben ujabb hozzászólás.
Amit Laba1 leírt az imént (par hete 8-)) ), biztosan nagyon finom. Ilyet mi nem ettünk, de a kezdete nagyon hasonlít arra, amit a nagymamám csinált annak idején, és a kedvenceim közé tartozott. Néha-néha én is nekiveselkedek, de hát kissé macerás, no meg túl sokat lehet belőle enni...
Szóval a dödölle-verzió receptje (nagymamám valami ismeretlen okból pehelyzsámiskának hívta...):
1. Laba1 receptje addig, hogy keszen van a ragacsos massza.
2. Utána ebből kisebb darabokat kell sima olajban vagy zsírban kisütni - néha megforgatni, kisebb darabokra szedve - a lényeg, hogy jó sok felszín kapjon aranysárga kérget (ez a legfinomabb része). Ha megvan, ebből tálra kell szedni, és kell rá halmozni túrót, tejfölt, és "sült vajat", ami kisütött tejföl álnéven (mehet rá - mintha túrós csusza lenne - kis sült szalonna is).
Én a magam részéről a túrót minimalizálni szoktam (nem szeretem), de a többi valami nagyon finom.
Ha valaki kipróbálja, jó étvágyat!
Bóbita2
Előzmény: zizi (101)