Enrico Palazzo Creative Commons License 2001.05.02 0 0 217
Még csak 1× láttam. Kérdések a "veteránokhoz":

Hogy menekült el Vaszilij az "előpárbajokról"?
Amikor kilövik előle a König-tanítványt, reszkető kézzel megpróbál rágyújtani, aztán egy következő képen közli, hogy lelőtték a "testőrét". Jó, jó, lelőtték, de ő még mindig ott volt, és König láthatta, hogy nem ő az áldozat.
A "sárgahomokgyárnál" megcsillan a távcső. Aztán jön a német katona, kiturkálja a személyit, arrébmegy. A távcső már nem villog. De attól még a tulajdonosa nem tünhetett el. Vágás. Későb:-Hol voltál? -Aludtam.

Tényleg érthetetlen, hogy a végén óvatlanul előjön a német. Amikor a szemébe tükröztek, megtudhatta, hogy az orosznak van segítőtársa. Gondolta, hogy most nincs? Azt láthattuk, hogy nem vesz be trükköket (lásd: a telefonszerelő lelövése után kidugott sisak).

Valamelyik kritikában olvastam, hogy a film nélkülözi a humort. Szerintem Ron Perlman nagyon is képviselte (kb. azokkal a stílusjegyekkel, ahogy az Alien4-ben is). Üvölt, mint akit eltaláltak, aztán megjegyzi, hogy elszakadt az új nadrágja. Meg aztán: "sarlójuk nem volt, de kalapácsuk igen.... A harmadik lövésszel folytatott dialógus is rendben volt. "-Van vagy 60 méter. (lövés, találat) - 55.