fzso Creative Commons License 2001.05.01 0 0 225
Fú Bubo kezdessz elbizonytalanítani, abban, hogy van értelme leírnom a dolgokat!

Próbáljuk mégegyszer, de figyelj az istenért:

Tehát most ezt írtad:

A lábad felemelésére továbbra is az fzso (192)-ben a válasz, hogy túl kicsiny a sebessége ahhoz, hogy ez az esemény horizont vonatkozzon rá.
--------
Ezek szerint kis sebesseggel ki lehet jonni az esemeny horizont mogul? azaz ha lassan mozgok, nem hat a gravitacio. ez bolondsag.

Most nézzük mit írtam az fzso (192)-ben:

Az esemény horizont a fény sebességű cuccokra vonatkozik, tehát, hogy már azzal sem tudsz kijönni, de ha kisebb sebességgel próbálkozol, már hamarabb kelepcébe jutsz, úgy értem nagyobb sugarú gömb arra a sebességre a határfelület.

Talán van esélyem, hogy máris látod, a lényeget, de ha mégse, arra gondoltam, hogy a szökési sebesség fogalmával próbálom közelebb hozni neked. Minden égitesthez és középpontjától vett távolsághoz kiszámolhatunk egy szökési sebességet, tehát pl a Földön a tengerszint magasságába nagyobb, mint a Föld körüli geostaciunárius pályán, ahol a műholdak vannak. (mert, hogy ott 0). De mivel ez az érték a Föld felszínén jóval kisebb mint fénysebesség, ezért ki tudják lőni az űrhajókat és azok elhagyják a Föld gravitációs "gödrét". (nem is feketelyuk) Tehát ha elképzeled, hogy nincs nagyobb sebességre lehetőséged, mint a lábfelemelési értéked, akkor abban a képzelt világban a Föld is feketelyuk lenne, mert nem tudod elérni a szökési sebességet. Valahogy úgy képzeld el, hogy ahogy lassan közeledsz egy feketelyukhoz ez a szökési sebesség nő, tehát egyre nagyobb svunggal tudnád csak ki menekíteni magad a lyukba csúszásból (olyan ez mint az alkohol), méghozzá folytonos módon, nő a közeledéssel ez az érték. Az esemény horizont tehát csak abban a világban jelentős állomása az utazásodnak, amelyikban a fénysebesség határsebesség. Ilyennek ismerjük a miénket, de a te képzelt lábfelemelési határsebességű világodban ez radikálisan messzebb lenne a középpontól. Vajon világos-e mostanra az is, hogy az eseményhorizontnál, az utolső esélyedet vesztetted el, a visszafordulásra, de az esélyed folyamatosan csökkent. Ezt azért hangsúlyozom, mert a vastagság kérdésedre ide van berakva a válasz. Ez elvi dolog, nem valamiféle anyagi valóság amelynek szükságserűen kiterjedése van. Ha egy csökkenő függvénnyel eléred az x tengelyt azt milyen vastagon éred el? Pont szerűen nem?

Na ez is erdekes. Az esemenyhorizont fizikai valosag nem? Akkor nem lehet 0 a vastagsaga...
tegyuk fel hogy egy elektron halad az esemenyhorizont fele. Mar olyan kozel van hozza, mint a a sajat atmerojenek 10 ^ 100-on resze.
Mi tortenik?

A Hawking sugárzást már nem említem többször.

Bíztass meg kérlek, hogy átmegy az infó
Nóra

Előzmény: dr_bubo (222)