Tiberius_ Creative Commons License 2001.04.28 0 0 topiknyitó
Sziasztok! Az indított ennek a témának a megnyitására,hogy az index egy cikke kissé belegázolt a személyes adataim biztonságába.

Íme a történet: Április 24-én megjelent egy cikk,amely egy kisgazda képviselő által elkövetett benzinköltség-elszámolási csalásokra derít fényt.A képviselő több mint 300 ezer Ft-ot utalt ki magának,mint Trabantja üzemanyagköltsége. A cikkíró itt közölte - az ÉN AUTÓM fényképét, rendszámmal együtt. Olyan megjegyzés, hogy a kép csak illusztráció, nem volt; a cikk és a képaláírás viszont arra utalt, hogy a szóban forgó autó látható a képen.
Erre én: email a cikkírónak, meg az összes főnökének: vegyék le azonnal a képet, adjanak helyreigazítást, miszerint a képen látható kocsinak semmi köze nincs az egészhez, valamint kártérítés, jog-és szabálysértésért. A cikkírónak nem volt arca ahhoz, hogy válaszoljon,a rovatszerkesztő válaszolt: a képet levették, írjam meg, milyen helyreigazítást szeretnék (ezt megtettem), valamint nem érti, miért kérek kártérítést.
Az indokaim a következők: 1, a rendszámnyilvántartás bárkinek hozzáférhető, a személyes adataimat ezek után bárki lekérheti.
2, Az, hogy nevemet és a többit valaki kapcsolatba hozza egy politikus csalásaival, rontja a személyes hitelemet; bárki zaklathat emiatt, a saját és az autóm épsége sem utolsó szempont.
3, Az index.hu adatvédelmi szabályzata szigorúan tiltja a személyes adatok közreadását, vagy ezt az érintett engedélyéhez köti - ilyen természetesen nem volt - tehát a cikkíró nem is tudja, mire kell vigyáznia, a szerkesztő is jobban figyelhetne, mit tesz a közönség elé...

A képet viszont csak a cikkből vették ki,a címlapon most is fenn van,helyreigazítás pedig azóta sem történt. Utolsó levelemre, amiben kifejtem az indokaimat, még nem kaptam választ.

Ti hogy látjátok ezt a dolgot? hogy gondolkodtok róla? Itt az indexen mindent lehet? A szabályok csak azért vannak, hogy legyen miket áthágni?? Kérlek titeket, válaszoljatok, szeretném tudni, hogyan vélekedtek a dologról!

A cikk itt olvasható: www.index.hu/politika/bulvar/trabi

Előre is köszi: Tiberius