lépcsömászó Creative Commons License 2001.04.27 0 0 103
Szia, Kopáncsi!

Reménytelen vagy. Követetesen nem vagy hajlandó belegondolni abba, mit jelent egy olyan társadalom polgárának lenni, amely terroréhínség áldozatává vált.

Az ukránok nem felszabadítást vártak a németektől, meg nem liberális szabadságjogokat, hanem egy olyan rezsimet, amelyben nem rabolják el az utolsó szemig tőlük a termést.

Azt gondolták, Sztálinnál minden jobb, és annyit még ma is merek állítani, hogy Hitler rosszabb nem volt. Ami pedig a megszállást illeti: Ukrajna ma önálló állam. 1940-ben Moszkvából kormányozták, hogy miképpen, azt tárgyaltuk. Miért ne gondolhatták volna azt, hogy megszállót cseréltek? Egy egészen szörnyűt egy talán elviselhetőbbre.

Egy bizonyos Szolzsenyicin, aki tett egyet s mást a régió szabadságáért, egyenesen kijelenti, hogy Hitler símán megnyeri a háborút, ha kicsit is épít arra a gyűlöletre, ami Sztálin ellen az egész SzU-ban megvolt. Szerinte nem az agyonnyomorított oroszoktól volt elvárható a Hitlerrel szembeni ellenállás, hanem a nyugatiaktól. Szolzsenyicin szerint nagy gazemberség volt a Nyugattól, hogy Hitler legyőzését az orosz nép vállára tette gyakorlatilag és erkölcsi üzenetek formájában.

Ilyen bájos erkölcsi üzenet volt a Hitler oldalára állt „hazaárulók” kiadása, vagy pl. amit te itt a topicban szajkózol az ukrán nép „butaságáról”. Egy saját erkölcsi üzenet: szégyelld magad!

Egyébként a franciákat nem idegen hadsereg szabadította meg a náciktól? Talán rémlik a történelemből: az amerikaiak és az angolok. És a franciák számára is öröm volt ez esetben az idegen hadsereg bevonulása. Csak az ő számításuk bejött. Az ukránoké meg nem. Lehet őket elítélni, csak nehogy véletlen tévedj egyszer a politikai helyzetmegítélésedben, és nehogy emiatt a te válladra igyekezzenek tenni mások gazemberségeit.

Előzmény: Törölt nick (102)