nurej Creative Commons License 2001.04.26 0 0 topiknyitó
hurráááá!!!!!!!!!!!!
nurej

Meghátrált a Danone

Műbalhé volt a gyárbezárás?

A Danone nem zárja be sem a győri sem a székesfehérvári kekszgyárat és megtartja összes magyarországi édességfajtáját - jelentette be Glattfelder Béla, a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára. Az Indexnek egy bennfentes franciaországi forrás azt állította, hogy a multicég valójában nem is akarta bezárni a győri üzemet. Eszerint az egész botrányt amiatt keltették volna, hogy "leszereljék" a nagyhatalmú francia szakszervezeteket, amelyek attól féltek, hogy a társaság olcsó magyar gyártású keksszel árasztja el hazai piacát.

Szily László
2001. április 26. csütörtök 14:49

Teljes visszavonulót fújt a Danone, amely nemhogy nem zárja be egyik magyarországi gyárát sem, de termékei fejlesztésébe fog - jelentette be a franciákkal folytatott utolsó tárgyalás után Glattfelder államtitkár. A politikus örömét a mélyebb elemzést is megérdemlő "a győri keksz újra édes!" felkiáltással fejezte ki.

A kormány nem üzletelt

Glattfelder határozottan állította, hogy a visszavonulásért cserébe a franciák nem kértek semmit, pénzt pedig különösen nem. "Mi nem vállaltunk semmit, nem üzleteltünk velük" - szögezte le a fideszes politikus, aki azért többször hangsúlyozta, hogy a Danone adott esetben vissza nem térítendő támogatáshoz juthat a Széchenyi-terv keretéből.

Győztek az érzelmi szálak

Hogy akkor miért vonult vissza a kezdetben annyira vérmes multi? A magyar tárgyalódelegáció egybehangzó állítása szerint azért, mert az elmúlt hetekben rájöttek, hogy milyen "érzelmi szálak" és "emocionális kötődések" láncolják a győrieket és általában a magyarokat a gyárhoz és termékeihez. A befektető emellett a kormányzattal is jó kapcsolatokat szeretne fenntartani a jövőben - hallhattuk. A siker legfőbb titka azonban - Glattfelder szavaival: "meggyőztük őket".